Primăria Cluj-Napoca alocă bani pentru două spitale

 

Primăria Cluj-Napoca alocă bani pentru două spitale aflate într-un impas financiar: Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii Cluj și Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal.

 

Astfel, 181.000 lei vor fi acordați Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii Cluj ”în vederea achiziționarii unei stații centrale de sterilizare care va deservi cele 13 sectii ale spitalului care au nevoie de o astfel de statie; in acest moment exista doar doua puncte de sterilizare atasate celor doua blocuri operatorii; o unitate sanitara care se ocupa de sanatatea copiilor nostri este importanta pentru Primarie”, a precizat Emil Boc, primarul Clujului.

 

De asemenea, 100.000 lei vor merge la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, bani necesari pentru plata utilitatilor. ”Prin utilitati inţelegem energie, gaz, apa si ardere deseuri. Deci nu pentru alte cheltuieli, ci strict pentru a putea sa se continue activitatea, luand in considerare dificultatile pe care le au din punct de vedere financiar”, a mai spus primarul.

 

În acest moment, numai Spitalul Clujana este al municipalitatii, dar proiectul de alocare a banilor s-a făcut în urma unor solicitări de la conducerile celor două unități.

Comentarii Facebook