Primăria Cluj a dat ordinul de începere a proiectului pentru prima ”stradă SMART” din România. Cât va dura tot procesul


Primăria Cluj-Napoca anunță că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție pentru strada Molnar Piuariu.

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție pentru strada Molnar Piuariu, stradă care va deveni prima "stradă SMART" din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unui astfel de proiect - iluminat public cu tehnologie LED și sistem de telegestiune, stâlpi de iluminat cu wifi integrat, bănci cu încărcare USB, sisteme automate de irigații pentru arbori prevazut cu senzori de umiditate, precum și instalarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice și 30 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice”, anunță viceprimarul Dan Tarcea.

Lucrările de proiectare vor dura 2 luni, iar cele de execuție 5 luni.

De asemenea, strada va fi reabilitată pe baza conceputului de „shared space”, accentul fiind pus pe creșterea calității spațiului pietonal - extinderea și îmbunătățirea acestuia, introducerea pistelor de biciclete și extinderea spațiilor verzi.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea totală a investiției este de 1,3 milioane EUR.



Comentarii Facebook