De ce vrea Consiliul Județean să angajeze avocați scumpi, când are juriști în instituție?


Consiliul Județean Cluj a motivat de ce vrea să angajeze avocați pentru a lupta în justiție cu Aeroportul Cluj, deoarece conducerea executivă se simte hărțuită de Aeroportul Cluj, iar juriștii nu mai fac față.

Aeroportul Cluj, un exemplu impecabil de măiestrie administrativă recunoscută la nivel internațional, a intentat peste 44 de procese civile și penale, din care 37 sunt încă pe rol, toate îndreptate împotriva Consiliului Județean Cluj, sursa celor peste 100 de milioane de euro investiți în dezvoltarea aeroportului. Halucinant!

Angajații aeroportului și liderii de sindicat, deși extrem de presați de activitatea consistentă pe care o au, printre greve, proteste (considerate contrare legii de către ITM) și conferințe de presă, au reușit să dea în judecată, pe bani publici, unicul proprietar/acționar al aeroportului. Pentru aceasta, au angajat și avocați externi, plătiți, evident, din bani ai celor 700.000 de clujeni menționați de curând de conducere. Halucinant! Mai mult, angajați ai aeroportului au înființat un ONG care are ca scop principal ”sesizarea organelor abilitate”, ONG care abuzează de prevederile Legii 544. Drept urmare, Consiliul Județean Cluj are procese și cu acest ONG. Halucinant!

Care este rezultatul acestei procesomanii? Cele mai importante domenii care sunt în responsabilitatea Consiliului Județean Cluj – Drumurile județene, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, Spitalele, devin subiecte care nu mai pot beneficia de asistența Direcției juridice a Consiliului, aceasta fiind blocată de procesele ”pe bandă rulantă” îndreptate împotriva sa. Și mai halucinant!”, a precizat, într-un comunicat de presă conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj.

Răzbiul CJ Cluj - Aeroportul Cluj aduce tgrave deservicii județului Cluj, fiind singura cale viabilă de intrare și ieșire din județ, neavînd autostrăzi sau o cale feroviară performantă. De circa 2 ani, de când este acest război nu s-a mai investit nimic, excepție fiind cele două porți de îmbarcare de la etaj. Aeroportul, însă, este blocat în ceea ce privește investițiile europene, deoarece Consiliul Județean Cluj nu vrea să prevadă bani pentru cofinanțare.

Un eemplu clar este imposibilitatea cumpărării de autospeciale de pompieri, pentru care finanțarea europeană este de 490.000 de euro, iar Aeroportul trebuie să contrubuie cu 10.000 de euro, adică 2%.

Foto: Alin Tișe, președintele CJ Cluj, și Valentin Jucan, purtătorul său de cuvânt, fost membru al CNA

Comentarii Facebook