Parlamentul a adoptat Legea Pensiilor


Legea pensiilor a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor, care este forul decizional. 

Legea a primit 197 voturi ''pentru'', niciun vot ''împotrivă'' şi 70 abţineri. Săptămâna trecută social-democraţii au sabotat la Senat proiectul de suflet al fostului ministru Lia Olguța Vasilescu, conform realitatea.net.

La votul din comisii au fost înregistrate doar patru abţineri, restul voturilor fiind favorabile. Modificările făcute de comisii au vizat punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale a articolelor declarate neconstituţionale.

Săptămâna trecută, Legea pensiilor a primit doar 67 de voturi „pentru“, în Senat, acestea fiind insuficiente pentru o lege organică, care are nevoie de minimum 69 de voturi. Deşi PSD numără exact 69 de senatori, iar împreună cu UDMR şi ALDE depăşeşte acest prag, absenteismul senatorilor social-democraţi a făcut ca legea să nu treacă.

Viorica Dăncilă a acuzat Opoziţia că a blocat adoptarea Legii Pensiilor în Senat, trecând în plan secund faptul că legea să treacă şi că tocmai aleşii PSD au lipsit.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a acuzat opoziția că formează o ”alianță a austerității”, dar nu a oferit o explicație pentru eșecul coaliției în a-și impune votul.

Acesta a asigurat totodată că legea va fi votată în Camera Deputaților, camera decizională, și că punctul de pensie va crește, așa cum a promis guvernul, de la 1 septembrie. 


Comentarii Facebook