Primar de aproape 20 de ani, Emil Boc dă vina pe istorie pentru problemele Clujului: „În Europa, deja de 20 de ani, au metrou, tren metropolitan”


La alegerile locale din anul 2020 Emil Boc a obținut un nou mandat de primar al Clujului, după cele obținute în 2004, 2008, 2012, 2016, respectiv 2020. Boc a câştigat al cincilea mandat, la finalul căruia va deveni cel mai longeviv primar al Clujului, bătând recordul lui Géza Szvacsina, cel care a condus oraşul timp de 15 ani în urmă cu un secol. 

Primar de aproape 20 de ani, Emil Boc dă vina pe istorie pentru lipsa proiectelor majore de infrastructură în Cluj: „În Europa, deja de 20 de ani, au metrou, tren metropolitan, au centurile făcute, noi am fost de partea mai înapoiată a istoriei'', a declarat edilul vineri, în cadrul unei intervenții radio.

„Vrem să încurajăm clujenii să folosească mijloacele alternative de transport. În Europa, deja de 20 de ani, au metrou, tren metropolitan, au centurile făcute, noi, din nefericire, am fost de partea mai înapoiată a istoriei în ultimii 50 de ani. Din fericire, la Cluj, suntem puțini mai norocoși decât alte orașe ale României, avem Autostrada Transilvaniei, o centură făcută. Toate se pot face pe rând. Dacă nici la Cluj nu s-a făcut... proiectul Autostrăzii Transilvania, centura Vâlcele Apahida, prelungirea B-dului Muncii. 

Cine e de rea credință care spune că nu se face, nu o să pot să-l conving altceva. Clujul este pe primul loc. Unde era Clujul în 2004? Azi se bate cu Bucureștiul, a depășit Timișoara, este de referință în Europa, Banca Mondială arată că are o foarte bună calitate a vieții. Avem conectarea Clujului cu Autostrada Transilvania la Mărtinești, avem centuri în licitație, pasajul de la Tăietura Turcului este licitat împreună cu modernizarea căii ferate, avem metroul cu câștigător al execuției, avem Spitalul Regional licitat", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Micile performanţe ale administraţiei Boc sunt datorate şi bugetului consistent al oraşului, dar sunt investiţii normale care ar trebui făcute în orice oraş: străzi, parcuri, spaţii verzi (mai mult sau mai puțin verzi). Primar de aproape 20 ani al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc nu se poate lăuda cu proiecte majore de infrastructură, proiectele care chiar contează pentru mărirea calității vieții locuitorilor din municipiu. 

Comentarii Facebook