Duminica 28 Aprilie

Primăria începe studiile geotehnice pentru metrou: Clujenii care dețin imobile pe coridorul de expropriere, obligați să permită accesul experților!


Încep studiile geotehnice pentru pentru obiectivul de investiție Magistrala I de Metrou Cluj. Clujenii care dețin imobile pe coridorul de expropriere aferent proiectului metroului din Cluj trebuie să permită accesul în teren echipelor de investigații, pentru realizarea studiilor topografice și arheologice.

„Precizăm că pentru realizarea acestor studii de teren, conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, cu modificările și completările ulterioare, articolul 16 coroborat cu prevederile din Cap. IV, art. 12 și 13 din Hotărârea nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010, proprietarii și deținătorii cu orice titlu ai imobilelor situate pe culoarul de studiu și expropriere sunt obligați să permită accesul pentru realizarea investigațiilor de teren necesare realizării obiectivului de investiții Magistrala I de Metrou Cluj.

Având în vedere prevederile legislative, solicităm cetățenilor ce dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții, a studiilor geotehnice, măsurătorilor topografice, precum și a studiilor de teren arheologice sau pentru orice alte activități necesare, în conformitate cu prevederile legale mai sus invocate”, transmite Primăria Cluj.

Perioada de realizare a studiilor de teren este 1.10.2023 – 31.03.2024.

Amintim că, încă de la finalul lunii iunie, Primăria a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru metroul din Cluj, cu data de 1 septembrie. La mijlocul lunii septembrie, Primăria a anulat a treia licitație pentru supervizarea lucrărilor la metrou, motivul invocat fiind caracterul „neconform” al ofertelor depuse. Cu toate acestea, proiectul metroului continuă cu derularea procedurii tehnice.

Comentarii Facebook