Președintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran: Propun un forum urgent al administrației locale și judetene pentru elaborarea planului strategic de dezvoltare

Presedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, considera ca este nevoie urgenta de organizarea unui forum care sa ii reuneasca pe sefii administratiei locale si judetene, impreuna cu liderii partidelor politice clujene, parlamentari si consilieri locali si judeteni, intr-un laborator politico-administrativ. Acesta ar avea menirea de a fabrica si dezbate viziunea si planul strategic pentru dezvoltarea Clujului in urmatorii 10 ani. Liderul liberal sustine ca urgenta unui astfel de forum este impusa de situatia actuala inregistrata pe piata din Cluj.  

 

Potrivit unui sondaj recent, făcut la comanda Comisiei Europene, clujenii consideră că cele mai mari probleme ale oraşului lor sunt, în ordine: serviciile de sanatate (58%), infrastructura drumurilor (38%) şi şomajul (34%). Din acest motiv, Ioan Petran sustine ca avem nevoie urgenta de o viziune realista si de un plan strategic privind dezvoltarea economica a Clujului. 

 

"Suntem convinşi că în proporţia celor peste 120.000 de clujeni care vor locuri de muncă, pe măsura pregătirii şi capacităţilor lor fizice şi intelectuale, cea mai mare parte o reprezintă absolvenţii de învăţământ superior care, an de an, îngroaşă pătura şomerilor cu diplomă universitară. În calitatea sa de primar al Clujului, dar şi de cadru universitar, dl. Boc ar trebui să conştientizeze amploarea acestei drame sociale şi proporţiile şomajului intelectual mascat prin emigrare sau ocuparea de către absolvenţi a unor locuri de muncă neconforme cu înalta lor calificare", declarat Ioan Petran, presedinte PNL Cluj-Napoca. 

 

Pentru a putea solutiona aceste probleme ale orasului, considerate de clujeni cele mai grave "este necesară elaborarea, prin contribuţia tuturor forţelor politice locale, a concepţiei şi planului de acţiune pentru atragerea de noi investiţii în municipiu şi în împrejurimi, care să absoarbă şomajul intelectual mascat din Cluj Npoca. Este datoria noastră, a celor mandataţi de către cetăţeni să le reprezentăm şi satisface interesele, să găsim forma şi cadrul instituţional în care să ne reunim şi să lucrăm împreună pentru a elaborarea viziunii şi planului strategic al Clujului pe următorii 10 ani şi să le pecetluim cu susţinerea şi voinţa noastră politică hotărâtă şi comună", a mai spus Ioan Petran.

 

 

Comentarii Facebook