Premieră la PNL Cluj. Alegerile pentru desemnarea delegaților la congres, făcută după performanțe



Conducerea PNL Cluj a decis ca desemnarea delegaţilor la Congresul de la sfârşitul lunii iunie să se facă, pentru prima dată, după performanţă, în baza rezultatelor obţinute de filialele de unde provin la europarlamentare, şi a propus liderilor partidului ca această soluţie să fie preluată, în viitor, la nivel naţional.

Secretarul general interimar al PNL Cluj, Mihai Seplecan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că soluţia propusă de el şi aplicată la nivelul filialei este cea mai transparentă şi are rolul de a răsplăti meritele celor care aduc cele mai multe voturi la alegeri.

Delegația Permanentă PNL Cluj a decis ca desemnarea delegaţilor la Congresul PNL de la sfârşitul lunii iunie să se facă, pentru prima oară, în deplină transparenţă, după criterii de performanţă, ţinând cont de rezultatele, în procente, obţinute de filialele locale la alegerile europarlamentare. Eu am propus mai multe soluţii şi s-a aprobat aceasta, cu scopul de a răsplăti meritele celor care aduc cele mai multe voturi la alegeri, nu de a trimite delegaţi la Congres pe bază de prietenii sau interese. Filiala va fi cea care va decide numele delegatului. Eu cer conducerii PNL de la nivel central ca această soluţie adoptată de PNL Cluj în desemnarea delegaţilor să fie preluată la nivel naţional, în viitor, de toate filialele judeţene”, a spus Seplecan.

Potrivit acestuia, este nevoie de stabilirea unei reguli simple şi clare de care să se ţină cont înaintea viitoarelor congrese ale PNL.

Delegaţii vor fi desemnaţi în funcţie de merite, baza partidului va decide cine participă. Vor fi primari, consilieri locali, judeţeni, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret sau de femei”, a subliniat secretarul general interimar al PNL Cluj.

Seplecan a mai precizat că PNL Cluj a decis ca la Congres să îl susţină pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, la funcţia de preşedinte al partidului.

Noi îl susţinem pe dl. Iohannis pentru a prelua funcţia de preşedinte al PNL. Este cea mai bună alegere a partidului”, a subliniat Mihai Seplecan.

Comentarii Facebook