Premieră în România: Municipiul Cluj-Napoca va fi conectat de Oradea printr-un traseu turistic pentru bicicliști


Cluj-Napoca și Oradea ar urma săfie primele reședințe de județ conectate prin piste pentru biciliști. Legătura dintre cele două municipii va fi făcută printr-un traseu care va trece prin Munții Apuseni. 

Reprezentanții județelor Cluj, Alba și Bihor vor să implementeze un proiect pentru amenajarea de piste pentru bicicliști care să lege cele trei județe. Potrivit proiectului, cea mai mare parte a traseului va străbate Munții Apuseni și va avea o lungime de aproximativ 700 de kilometri: 224 de kilometri vor străbate Clujul, 338 vor străbate Bihor și aproximativ 100 de kilometri din traseu vor trece prin Alba. 

Investiția ar urma să se realizeze prin PNRR unde sunt prevăzute spre finanțare 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice la nivel național

Este un proiect impresionant. Reușim să creăm o rețea de pistă de biciclete, unele noi, iar altele pe cele deja existente. Dacă se va implementa vom reuși în premieră, în România, să unim două reședințe de județ pe pistă de biciclete, Cluj-Napoca și Oradea”, a explicat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Potrivit acestuia, pistele vor fi făcute pe cat posibil in apropierea drumurilor publice pentru a fi nevoie de cat mai putine exproprieri. Pe raza județului Cluj sunt prevăz piste în nu mai puțin de 22 de localități. Doar pentru Cluj, investiția este estimată la 18 milioane de euro, notează Ziua de Cluj.


Comentarii Facebook