Luni 5 Decembrie

Prefectul Gheorghe Vuşcan s-a întâlnit cu reprezentanţii Mechel Câmpia Turzii


Prefectul Gheorghe Vușcan s-a întâlnit cu Fedorov Sergei, director general la Mechel Câmpia Turzii, şi cu Ioan Pascu, liderul sindicatului din companie, în vederea găsirii unor soluţii concrete pentru evitarea disponibilizării a 308 angajaţi ai combinatului.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a fost informat asupra problemelor care au condus la decizia Consiliului de Administraţie de la Mechel Câmpia Turzii de a disponibiliza 308 angajaţi, însă, în acelaşi timp, a primit garanţia faptului că dacă vor exista demersuri concrete care să ajute societatea să treacă peste perioada de criză economică, demersurile de disponibilizare pot fi oprite”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Prefectul Vuşcan susține că a făcut demersuri pentru găsirea unei soluţii în aşa fel încât locurile de muncă de la Câmpia Turzii să fie păstrate. ”Au fost deja purtate discuţii cu dna ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, dar şi cu noul primar ales de la Câmpia Turzii, dl Radu Hanga. Măsurile din perioada imediat următoare vor fi propunerea înaintată noului Consiliu Local Câmpia Turzii de trecere a terenului pe care se află combinatul în categoria de impozitare a zonelor industriale şi facilitarea de către Instituţia Prefectului Cluj a unor întâlniri între firmele care utilizează produse metalurgice şi au lucrări în judeţul nostru şi Mechel pentru a facilita realizarea unor contracte reciproc avantajoase”, se mai arată în același comunicat.

Comentarii Facebook