Joi 8 Decembrie

Prefectul Clujului susţine că există situaţii unde listele NU au fost actualizate înainte de referendum


Prefectul de Cluj, Ioan Vuşcan, susţine că în Cluj sunt situaţii în care listele electorale permanente nu au fost actualizate înainte de referendum.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că procesul de actualizare a listelor electorale va dura până în 24 august.

"La nivelul Prefecturii Cluj s-a constituit o comisie, din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj şi structurile judeţene implicate în evidenţa populaţiei şi gestionarea bazelor de date, iar la nivelul celor 81 de unităţi administrativ-teritoriale am dispus, joi, constituirea unor comisii care vor trece la actualizarea listelor electorale permanente. Sunt destul de multe situaţii în care, fie din indolenţa funcţionarilor publici, fie din lipsă de personal, din neglijenţă sau comunicare defectuoasă, listele electorale permanente nu au fost actualizate şi vom găsi o mare parte din persoanele care nu ar fi avut voie să apară pe aceste liste. Primarii şi secretarii din localităţi vor fi instruiţi, luni, în legătură cu modul de actualizare a listelor electorale, pentru a-i găsi pe toţi cei care nu mai au dreptul legal să apară în liste.

Procesul de actualizare va dura până în 24 august, datele centralizate din judeţ urmând să fie transmise MAI, apoi către CCR", a spus prefectul Clujului.


Potrivit lui Vuşcan, comisiile locale vor raporta la comisia de la Prefectură persoanele care ar fi trebuit să nu se mai regăsească pe listele electorale permanente pentru referendum.


"Sunt nouă categorii de persoane, printre care cele decedate, care şi-au pierdut dreptul de a vota, care şi-au pierdut cetăţenia română, care şi-au schimbat numele prin căsătorie sau divorţ şi care figurează cu vechiul nume pe liste sau persoane cu domiciliul în străinătate", a precizat Ioan Vuşcan.

Vuşcan a mai spus că, în judeţul Cluj, sunt circa 23.000 de persoane care au actele de identitate expirate de foarte multă vreme.

Comentarii Facebook