Prefectul Clujului nu va fi schimbat, dar unul dintre subprefecți este pe făraș. USR PLUS visează la posturi


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, nu este în pericol, având postul garantat și nu va fi schimbat. Cu toate acestea, Clujul va pierde, cel mai probabil, un post de subprefect, care va merge la USR PLUS.

Guvernul a decis deja în prima ședință schimbarea prefectilor, dar Clujul a scăpat, fiind un județ performant. Mircea Abrudean a fost la începutul săptămânii la București pentru discuții, fiind purtate negocieri cu ușile închise. 

Conform surselor Știri de Cluj, un post de subprefect ar urma să fie cedat USR PLUS, dar nici acest lucru nu este sigur, fiind pe rol diverse negocieri. Dacă se va opera această schimbare, atunci unul dintrei cei care va pleca este fie subprefectul PNL, Irina Munteanu, fie Zoltan Gyorke, pus în funcție după ce a câștigat un proces cu Guvernul. 

Decizia nu s-a luat încă, iar discuțiile se vor concretiza în următoarele zile cu o demisie rapidă. În același timp, este posibil ca USR PLUS să primească unele posturi în instituțiile descentralizate și să renunțe la visul de a avea un subprefect.

Comentarii Facebook