Prefectul Clujului, Mircea Abrudean: Deschiderea noului Serviciu de Permise și Înmatriculări a fost o prioritate a mandatului meu


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că deschiderea noului sediu pentru Serviciul de Permise și Înmatriculări Cluj a fost o prioritate a mandatului. Serviciul a fost mutat de pe Albac, în Someșeni, pe strada Traian Vuia.

Luni, 16 noiembrie, a avut loc deschiderea oficială a noului sediu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj, situat pe str. Traian Vuia, nr. 157, în clădirea Biroului Vamal de interior Cluj. ”Acest proiect a constituit o prioritate a mandatului meu de prefect, considerat extrem de necesar pentru activitatea SRPCIV, având în vedere condițiile improprii, atât pentru lucrători cât și pentru cetățeni, precum și faptul că bloca un întreg cartier din cauza aglomerării zilnice de peste 500-700 mașini”, a declarat Abrudean.

Câteva dintre avantajele pe care noul sediu le aduce pentru cetățeni și o serie de informații despre amenajarea spațiului în care funcționează serviciul: oferă un acces rutier şi pietonal semnificativ mai fluidizat decât sediul anterior aflat în zona centrală a oraşului; spaţiul noului sediu este dublu ca suprafaţă faţă de vechea locaţie; sunt funcţionale 11 ghişee dedicate operaţiunilor derulate de serviciu în relaţia cu cetăţenii; există o sală mai mare pentru examinarea teoretică a candidaţilor - 14 candidaţi  versus 7 candidaţi; în incinta serviciului vor funcţiona şi ghişee aparţinând Direcţiei de impozite şi taxe locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, la care se vor plăti taxele pentru declararea fiscală şi radierea vehiculelor; s-a amenajat o parcare în imediata apropiere, cu până la 100 locuri;  s-a înființat o bandă suplimentară pe sensul spre giratoriu pentru fluidizarea traficului și s-au montat rezonatoare pentru reducerea vitezei; s-a înfiinţat o trecere de pietoni, au fost reamenajate trotuarele din zona sediului şi a fost amplasată o staţie CTP. Valoarea acestor lucrări efectuate de Primăria municipiului Cluj-Napoca este de aproximativ 424.000 lei; până în prezent Instituţia Prefectului a investit aproximativ 60.000 lei pentru amenajarea şi dotarea sediului, fonduri alocate de Ministerul Afacerilor Interne.

Spațiul din Someșeni, de pe Traian Vuia, a fost pus la dispoziția Prefecturii de Ministerul Finanțelor Publice, cu sprijinul DGFP Cluj, a Biroului Vamal, Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook