Prefectul Clujului acuză incompetența CJ Cluj și a Primăriei: Riscăm să pierdem 71 de mil. Euro la Aeroport

 

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, acuză de incompetență funcționarii din Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca, pentru modul în care tratează proiectul de 71 de milioane de euro de la Aeroportul Cluj.

 

Este vorba despre proiectul de transport intermodal realizat de Aeroportul Cluj, pentru care nevoie de o asociere între Primărie, Consiliul Județean Cluj, Aeroport și CFR Călători.

 

Prima întâlnire a fost alaltăieri. I-am convocat pentru că mi-am dat seama că nu se întâmplă absolut nimic cu acest proiect foarte important de conexiune intermodală cu CFR -ul și Aeroportul, unde după ce am făcut un studiu de fezabilitate cu 6 obiective de investiții separate în acest proiect, am aflat că nu știe stânga ce face dreapta. 

 

Consiliul Județean Cluj are un punct de vedere că nu s-ar finanța astfel de proiecte. Fals în totalitate! Eu am stat, joi, de vorbă cu domnul ministru Teodorovici, la Fonduri europene, am fost la ministrul Transporturilor, Ioan Rus, și am stat de vorbă și cu Boloș, directorul pe fonduri europene, și nu că nu ar fi eligibil un asemenea proiect în sensul de finanțare 85% din partea UE, ci sunt două linii prin care putem accesa finanțare pe acest proiect. Asta m-a supărat foarte tare, incompetența celor de la Consiliul Județean Cluj, de la Serviciul de fonduri europene. Vă dați seama câte lucruri ratăm noi, dacă șefi de ăștia avem. Este vorba despre 71 de milioane de euro, plus, TVA, pe acest proiect. Este o lucrare extraordinară, cu terminal cargo, pasageri, stație CFR și pasarelă.

 

Concluzia a fost că în fiecare săptămână ne vom întâlni, așa cum ne-am întâlnit pentru Tarnița - Lăpusteși, unde ne-am întâlnit de 11 ori până când am pus totul la punct. Aici nu mai este atâta timp, astfel că ne vom întâlni de mai multe ori pe săptămână, pentru că în 27 februarie trebuie să depunem proiectul pentru accesarea fondurilor CEF (Connection european and facilities)”, a explicat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

 

Proiect ambițios la Aeroportul din Cluj-Napoca. Pasarelă de 270 de metri între terminal și Gara CFR - FOTO

 

Acesta a criticat foarte dur și implicarea Primăriei Cluj-Napoca în acest proiect. 

 

Vineri (n.red. 16 ianuarie) ne-am întâlnit din nou și le-am dat, bob cu bob, teme de casă pe săptămâna viitoare. Primăria a trimis ceva amatori pe aici, pentru că nu știe stânga de face dreapta. Ei trebuie să ajute la clarificările de teren, pentru că sunt anumite porțiuni pe care trebuie să le expropriem. 

 

Luni, 19 ianuarie, va fi o întâlnire la Consiliului Județean Cluj, unde va fi făcut acordul cadru de asociere pe care trebuie să îl semneze Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca. Acordul cadru trebuie semnat și de Aeroport și de CFR Călători. Pe marți, e întâlnire la Primărie pe probleme de fond funciar. Vreau să lămurim cine sunt proprietarii ăia. Habar nu au! Dacă acum, cu trei - patru săptămâni înainte de proiect nu știm cine sunt proprietarii terenurilor de sub stâlpii de la pasarelă, era clar că proiectul era mort. Acum sperăm să reanimăm mortul și să o ducem la capăt”, a mai adăugat prefectul Gheorghe Vușcan.

Comentarii Facebook