Ponta tras de urechi la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR


Premierul Victor Ponta a anunțat că la referendumul din 29 iulie va fi respectată decizia Curţii Constituţionale. Totul va fi stabilit de către Parlament.

"Guvernul va organiza referendumul conform legii şi conform deciziei Curţii Constituţionale. Guvernul nu poate modifica legea, doar Parlamentul o poate face. Am trimis scrisori celor doi preşedinţi ai Camerelor să facem o sesiune încât să punem legea în acord cu decizia CCR. I-am explicat domnului preşedinte Antonescu că desfăşurarea acestui referendum trebuie să fie în acord cu decizia CCR", a spus Victor Ponta.

"Conform procedurilor, rezultatul referendumului trebuie validat de CCR. Dacă 9 milioane de votanţi vor veni la referendum atunci CCR va valida acest referendum. Rezultatul votului va rezolva disputele dintre partidele politice", a mai spus premierul.

Victor Ponta a declarat că suspendarea lui Băsescu s-a făcut cu respectarea legii.

"I-am asigurat pe partenerii noştri din Europa că România e o ţară care respectă normele, nu va fi încălcată legea, iar luptele politice interne se vor supune regulilor democratice şi constituţionale. I-am spus preşedintelui PE că decizia CCR a fost făcută publică ieri. Procedura suspendării preşedintelui de către parlament e o luptă între parlament şi preşedinte, nu între guvern şi preşedinte. CCR a decis că parlamentul a respectat toate regulile constituţionale în procesul suspendării preşedintelui Băsescu", a mai precizat Ponta.

Curtea Constituţională a decis că legea referendumului este constituţională, dar numai dacă la referendum se vor prezinta 50% plus unu din persoanele înscrise pe listele electorale permanente, adică peste 9.000.000 de alegători, scrie realitatea.net.

Comentarii Facebook