Miercuri 8 Februarie

Ponta susține că nu s-ar fi votat la prezidențiale, dacă trăia în străinătate și vedea la TV ce-i la secțiile de vot

 

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că a greșit în turul al doilea de scrutin, când a crezut , la fel ca și Adrian Năstase, că aceste alegeri se câștigă doar cu rațiune.

 

Am mai greșit un lucru, ca și Adrian Năstase în 2004, crezând că alegerile prezidențiale se câștigă doar cu rațiune, cu prezentarea a ceea ce ai făcut. Nu-i adevărat. Turul doi înseamnă emoții, înseamnă vot contra stânga și da, am făcut aceeași greșeală. (...) Și eu dacă trăiam în străinătate și vedeam la televizor ce-i la secțiile de vot aș fi venit să votez contra lui Ponta, că el e de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Dacă și eu citeam cu două zile înainte de turul doi că Ponta și Tăriceanu vor să renunțe la cota unică (...) aș fi venit la vot să nu-mi oprească cota unică”, a spus Victor Ponta.

 

Dacă aș fi văzut la televizor că îi spune unui ministru, o doamnă pe care o apreciez și o iubesc, 'Fă Doino', aș fi spus cum să aleg președinte pe cineva...? Deci vă rog să ne gândim foarte bine că trebuie să avem realizări, trebuie să avem proiecte, dar nu trebuie să uităm în special turul doi al alegerilor întotdeauna este cu emoții. Și în 2019 dacă vrem să câștigăm atunci trebuie să înțelegem acest adevăr cu care ne-am confruntat de fiecare dată în alegerile din turul doi. Îmi cer iertate tuturor celor care s-au considerat lezați de ceea ce au văzut, de ceea ce am greșit, dar nu vreau să uit un lucru: în 16 noiembrie, atunci când am pierdut, peste 5 milioane de concetățeni ai mei au venit și au votat un candidat la 42 de ani pentru funcția de președinte. Vreau să le mulțumesc tuturor, vreau să le spun că dacă nu am renunțat la funcția de prim-ministru”, a mai spus premierul.

 

El a mai afirmat că o altă temă de campanie negativă la adresa sa a fost ”Ponta bagă România în Rusia”, scrie AGERPRES.

Comentarii Facebook