Miercuri 24 Aprilie

Ponta RESTANT la ajutoare de încălzire. Ce vor face clujenii la iarnă?

 

Primarul Emil Boc acuză Guvernul Ponta că nu a elaborat normele privind aprobarea formularelor pentru ajutoarele de încălzire. Termenul era până la 15 septembrie.

 

Guvernul USL îşi bate joc de români pentru că nu a emis la timp actele normative care să permită distribuţia ajutoarelor de încălzire. Guvernul USL şi-a asumat, prin OUG nr. 27/ 2013, termenul de 15 septembrie pentru emiterea hotărârilor de guvern de aprobare a formularelor pentru ajutoarele de încălzire. Aceste formulare trebuiau deja să se afle la furnizori de utilităţi, pentru a fi distribuite beneficiarilor, dar nici măcar nu au fost elaborate.

 

Ministrul Mariana Câmpeanu, când era în opoziţie, plângea pe umărul sărmanilor, îşi bate acum joc de ei. Era o atribuţie de serviciu pentru ministrul Muncii să ducă în Guvern normele pentru aprobarea formularelor pentru ajutoarele de încălzire. Acest lucru va determina cozi şi aglomeraţie la administraţiile locale care vor fi scoase drept ţap ispăşitor pentru greutăţile legate de completarea acestor formulare. Sunt formulare de 10 – 14 pagini, unde trebuie să fie declarate bijuterii, maşini, bani, pământ, apoi trebuie depuse la oficiile de specialitate pentru a se primi ajutoare pentru gaz, lemne, energie termică sau cărbune. Astăzi, formularele nu sunt aprobate, frigul nu aşteaptă până când d-na ministru elaborează normele”, a spus Boc. 

 

Căldura nu se scumpește la Cluj! Dacă sunteți racordați la RAT nu veți plăti mai mult în această iarnă

Comentarii Facebook