Ponta: PSD va infiinta o structura regionala "PSD Transilvania" care va ajuta la descentralizarea regionala

 

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, ca PSD va infiinta, pana in 2014, o structura regionala numita PSD Transilvania, pentru a incuraja descentralizarea si dezvoltarea regionala.

"In cursul zile de vineri voi avea o intalnire la Cluj, cu toti liderii PSD din judetele din Transilvania, pentru ca este un proiect mai vechi la care mai adaugam o parte importanta. Consider ca ideea de PSD Transilvania este una corecta in cadrul PSD. La nivel national, Transilvania trebuie sa aiba si la nivel politic o reprezentare regionala si una speciala. Eu nu am temeri ale trecutului ca o sa se rupa partidul, ca va pleca PSD Transilvania cu partidul in alta parte, cum nu cred ca va pleca Transilvania in alta parte. Cred ca oamenii din Transilvania au asteptari speciale care tin cont de structura sociala si economica a judetelor. Cred ca mai multa autonomie, o dezvoltare regionala reala trebuie facuta pana in 2014, pe criteriul ca Guvernul central si Bucurestiul au prea multe puteri. Sunt adeptul descentralizarii si dezvoltarii regionale a Transilvaniei si trebuie sa facem acest lucru si din punct de vedere politic. Liderii PSD din Transilvania, uniti sub o forma de PSD Transilvania, reprezinta un sprijin pentru ce are de facut PSD", a spus Ponta.

 

Ponta: Marirea pensiilor si a salariilor nu este posibila


De asemenea, Ponta a mai spus ca a promovat modificarea Statutului PSD astfel incat regiunile sa fie reprezentate in conducerea partidului.


"Voi discuta cu colegii mei o structura formala si recunoscuta de mine de coordonare intre toti liderii din Transilvania ai PSD care tine de proiectul meu politic, de descentralizare la nivel politic si administrativ si de incurajare a initiativei regionale. Nu stiu eu de la Bucuresti ce trebuie facut cu aceasta zona, Transilvania, mai bine decat stiu cei de aici, asa cum se intampla la fel cu Oltenia, Moldova sau Dobrogea si de aceea nu cred ca trebuie sa decida Guvernul din capitala ce sectii si ce facultati trebuie sa se faca in Transilvania. Cred ca mai multa autonoimie, mai multa libertate pentru Transilvania este in favoarea acestei regiuni a Romaniei. Nu trebuie sa existe niciun fel se rivalitate intre Transilvania si restul regiunilor din tara. Mai vreau sa spun ca liderii din Transilvania ai PSD au tot sprijinul pentru a-si coordona activitatea si a avea un mesaj special pentru Transilvania. PSD Transilvania va fi ca o organizare care exista in alte partide social-democrate din Europa in care se tine cont de criteriul regional. Imi voi asuma aceasta denumire de PSD Transilvania, am curajul sa-mi asum acest lucru", a precizat liderul PSD.

Victor Ponta a mai adaugat ca PSD are o strategie asemanatoare de a infiinta structuri de genul PSD Transilvania si pentru alte regiuni, cum ar fi Dobrogea sau Oltenia.

 

Ponta: Clujul e vazut prin prisma coruptilor Bica si Apostu

 

Anca Baciu

 

Comentarii Facebook