Ponta: Elena Udrea imparte din poseta bani publici, cu dedicatie, partenerilor politici si de afaceri - VIDEO


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la Cluj ca Elena Udrea imparte dupa bunul plac banii adunati prin prin Ordonanta nr. 7/ 2006. "Din poseta Elenei Udrea, banii ajung la partenerii sai politici si de afaceri", a spus Ponta.

Presedintele PSD a afirmat ca social-democratii au finalizat o analiza a modului in care sunt repartizate fondurile publice.

"Am finalizat o analiza a modului in care fondurile publice sunt alocate strict pe criterii politice si electorale si care arata cum s-au alocat sumele pentru primarii de Boc si Udrea, nu e nicio legatura cu populatia modul in care s-au alocat banii. Banii publici stransi de la toti locuitorii se impart din poseta Elenei Udrea partenerilor sai politici si de afaceri. Criteriul politic este dublat de unul de coruptie, datorat primarilor si presedintilor CJ cu care se fac afaceri, dar banii nu ajung in localitati. Licitatiile se castiga de firmele celor de la PDL, oferte sunt supraevaluate, e un circuit politico-administrativ de fraudare a banului public. Nu sunt bani pentru spitale si autostrazi, dar pentru un astfel de sistem sunt bani", a declarat Victor Ponta.

Studiul PSD arata ca din ordonanta 7/2006, privind imbunatatirea infrastructurii locale, cei mai multi bani i-au primit primarii PDL, urmati de cei ai UDMR si abia apoi vin editii PSD.

"Ca sume alocate, pe apartenenta politica, primariile PDL au primit 331 milioane de lei, cele ale PSD – 175 de milioane iar ale PNL – 150 de milioane. La alocarea pe locuitori, un locuitor dintr-o localitate UDMR primeste 136 lei, unul de la PDL 115 lei, in timp ce unul dintr-o localitate condusa de un primar PSD primeste 62 de lei, iar un altul dintr-o localitate cu primar PNL primeste 64 de lei. Daca nu esti nascut intr-o localitate cu PDL si UDMR nu ai sanse", a mai declarat Ponta.

Saptamana viitoare, PSD va prezenta si o analiza a modului in care sunt folositi banii din fondul de rezerva al Guvernului si din bugetul de 4 miliarde de euro "pastorit" de Elena Udrea.

Victor Ponta a participat la Cluj la o intalnire regionala a Departamentului de Administratie Publica a PSD, impreuna cu Valeriu Zgonea, Mircea Dusa, si alti lideri din Transilvania si Banat.

Comentarii Facebook