Ponta: Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania este sustinut de Traian Basescu - VIDEO


Victor Ponta a acuzat de la Cluj ca Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) care este in curs de infiintare este sprijninit de Traian Basescu impreuna cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

Presedintele PSD sustine ca actiunea lui Traian Basescu este indreptata impotriva Romaniei.

"Sunt convins de faptul ca intre Traian Basescu si Viktor Orban este o intelegere impotriva Romaniei care presupune inclusiv sustinerea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania condus de Tokes Laszlo, pentru a-l sustine impotriva UDMR si a Romaniei. Traian Basescu ne tradeaza pe noi, ca tara, pentru un interes personal, pentru ca nu mai sta nimeni din Europa cu el de vorba, nu-l mai baga nimeni in seama, decat Viktor Orban, care e prietenul lui, si ii mai deschide usi pe la Partidul Popular, unde se tin toti de nas cand il vad pe Basescu", a declarat Victor Ponta.

PPMT urmeaza sa fie condus de Tokes Laszlo, vicepresedintele Parlamentului European.

"Intelegerea dintre Orban si Basescu este evidenta, iar in aceasta intelegere, un punct important este sustinerea partidului lui Tokes. Orban vrea sa ia voturi din Transilvania pentru alegerile sale din Ungaria, iar Basescu ii foloseste pe Orban si Tokes, pentru a-i forta pe cei de la UDMR sa ramana la guvernare", a mai adaugat Ponta.

Presedintele PSD exclude pe viitor o posibila alianta cu viitorul Partid Popular al Maghiarilor din Transilvania.

Comentarii Facebook