Ponta despre plecarea Nokia: Nu isi inchid fabrica, ci o muta. Romania nu a stiut cum sa ii tina aici VIDEO


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Jucu ca Romania nu a facut ceea ce trebuia pentru ca Nokia sa ramana in judetul Cluj.

"Am spus ca trebuie sa avem investitii si straine si romanesti. Ca nu trebuie sa fiu mai bun cu cei din strainatate, decat cu romanii si ca atunci cand vii sa investesti in Romania trebuie si o sa fie in continuare facilitati pentru a crea locuri de munca. Dar trebuie sa ai si responsabilitate. Nu poti sa vii si sa pleci ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Nokia nu si-a inchis pur si simplu fabrica, ci a mutat-o din Romania, iar acest lucru inseamna ca noi, aici in Romania, nu facem ceea ce trebuie pentru ca aceste firme sa ramana in tara", a precizat Victor Ponta.

Presedintele PSD a criticat modul in care se "baga pumnul in gura" sindicalistilor si a muncitorilor, care nu sunt lasati sa isi spuna problemele. "Eu nu mai vreau sa traiesc intr-o tara in care ne e frica sa vorbim. In care sunt amenintati sindicalistii sau angajatii sa nu vina sa va spuna dvs, presei, sau noua ce se intampla cu adevarat, pentru ca vor pati ceva. Vreau sa oamenii sa aiba curaj sa isi spuna pasul si vreau ca oamenii sa fie tratati cu mai mult respect, decat au fost tratati pana acum", a mai adaugat Victor Ponta.

Presedintele PSD a evitat sa vorbeasca despre motivele reale ale plecarii Nokia din Romania.

 

La intalnirea pe care Victor Ponta a avut-o la Jucu cu localinicii a participat un singur angajat Nokia, restul fiind amenintati sa evite protestele sau alte manifestari similare, pentru ca altfel risca sa fie dati afara.

 

Vezi si...

De ce se teme Nokia? Muncitorii de la Nokia, amenintati ca vor fi dati afara daca protesteaza! EXCLUSIV

Ponta la Jucu! Presedintele PSD l-a apostrofat pe un angajat Nokia care reclama ca ramane fara slujba VIDEO

Comentarii Facebook