Vineri 2 Decembrie

Ponta: Cum facem ca PSD să nu mai pară partidul comuniștilor, care apără toți corupții

 

Victor Ponta, președintele PSD, a spus că PSD are nevoie de un nou proiect politic și o schimbare reală de imagine. 

 

Ieri am discutat şase ore despre ce e de făcut pe termen scurt si mediu. Şi am fost aproape toţi de acord că PSD are nevoie de un nou proiect politic pe care sa-l construiasca in 2015 si sa il aplice cu consecventa pentru ca oamenii nu ne vor crede de la început. (...) Trebuie un nou proiect politic, altfel in 2016 vom pierde cu siguranţă. S-a încheiat un ciclu, trebuie sa inceapa un nou ciclu.

 

În această reinventare a PSD, vor fi decizii foarte grele şi decizii dureroase. Eu am indentificat trei probleme: Cum facem că, dupa 25 de ani şi cu un lider de 42 de ani, noi tot suntem partidul comuniştilor pentru ca asta am vazut la foarte multi tineri. Cum facem sa arătăm ca nu mai suntem partidul care apără toţi corupţii. Cum facem să arătăm că nu suntem baronilor locali... Sunt nişte provocări uriaşe, o rebranduire extrem de grea care nu ţine doar de exterior, hai să punem o altă culoare, tine de modul de acţiune şi de gandire. Pentru nişte schimbări foarte dureroase şi foarte grele, este nevoie de o echipa solidară (...) Ori această echipă nu are nicio sansa să-şi facă şi propria schimbare şi sa reziste la o bătălie politică dură, 2015-2016, dacă intotdeauna în interior ai niste oameni care sunt contra”, a declarat Victor Ponta la DCNews Live.

 

În privința excluderilor din partid ale lui Marian Vanghelie și Mircea Geoană, Ponta a spus că au fost 80 de voturi pentru și 2 împotrivă, din care un vot al lui Ion Iliescu care ”a zis ca nu e de acord cu excluderile”.

 

Am zis: hai să ne despărţim drumurile: Eu stiam, si colegii mei la fel, ce gandesc dl Geoana si Vanghelie despre noi si despre viitorul partid. Toate lucrurile pe care le-au spus cei doi aseară denotă că decizia a fost corectă. Nu puteam fi împreună. Pur si simplu s-au despărtit nişte drumuri, eu nu le-am facut şi nu le voi face reprosuri personale, nu o sa raspund la toate acuzatiile pe care le-am auzit aseară... Ieri in sedintă au spus că îl susţin pe Victor, după care aseară au spus ceea ce ştiam”, a mai precizat Ponta.

Comentarii Facebook