Ponta a fost audiat de DNA într-un nou dosar. Ce a declarat la ieșirea de la audieri


Fostul premier Vicctor Ponta a fost audiat, marți, de către DNA Oradea, în dosarul vicepreședintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor.

Victor Ponta a fost audiat ca și martor în dosarul în care Govor este acuzat de mai mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței după ce a avut intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP, potrivit realitatea.net.

Ponta a refuzat să facă mai multe declaraţii după ce a ieşit de la audieri, refuzând să precizeze în ce dosar a fost audiat ca martor: "Am fost audiat ca martor intr-un dosar aflat pe roulul acestui Parchet. Asta numai şi numai domnul procuror vă poate spune(n.r dacă a fost audiat în dosarul lui Govor)".

Potrivit DNA, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, în calitate de președinte al organizației județene a PSD și vicepreședinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea sa, a făcut demersuri, prin intermediul lui Dolineaschi, pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

Comentarii Facebook