Poliția locală revine în subordinea lui Emil Boc. Poliția Locală Cluj-Napoca dată ca exemplu: Se bat 40 pe un post


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că Poliția locală din toată țara va reveni în subordinea primăriilor. Poliția locală a trecut anul trecut, la începutul pandemiei, în subordinea Ministerului de Interne, a Poliției Naționale. 

Poliția Locală a fost, prin ordonanța 70 din 2020, preluată în coordonarea Poliției Naționale, anul trecut în starea de urgență. Poliția locală are acum 10.000 de angajați, din care 9.000 în operativ. Organizarea și funcționarea ei se face prin decizia consiliilor locale. 

Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autoritățile locale, iar coordonarea să vină de la București. Considerăm că ei trebuie să se întoarcă la nivel local. Emitem o ordonanță pentru ca poliția locală să se întoarcă la nivel local. 

Ceea ce se întâmplă la nivelul Poliției locale Cluj-Napoca este un exemplu de ținută. Când se scoate la concurs un post de agent sunt 30 - 40 de concurenți pe un loc. Ține de primar… Dacă primarul vrea ca polițistul local, acel gardian public de pe vremuri să meargă să ducă copilul la școală primarului sau să facă piața secretarei de la primăria x, e treaba lor.

Eu cred că trebuie să se clarifice responsabilitatea Poliției Locale, dar nu poți să ai comandă într-o parte și finanțarea în altă parte. O profesionalizare a acestui corp al polițiștilor locali se impune”, a spus Lucian Bode, ministrul de Interne, al TVR 1.

Comentarii Facebook