Podul Porțelanului și Parcul Feroviarilor, după ani de tergiversare a proiectelor, „lucrările sunt în grafic”, spune primarul Clujului


Emil Boc a vorbit în cadrul unei emisiuni live despre două obiective mult așteptate care urmează a fi implementate pe parcursul acestui an. Potrivit edilului, la ambele proiecte lucrările sunt în grafic. După ani întregi de promisiuni, ar fi și cazul ca clujenii să vadă într-un final rezultatele investițiilor cu care se laudă Primăria Cluj-Napoca. 

Întrebat de jurnalist, când încep lucrările la Podul Porțelanului și Parcul Feroviarilor, primarul a ținut să precizeze că sunt două lucruri complet diferite. Asta deși despre ambele proiecte se vorbește de ani buni. 

Sunt două lucruri complet diferite, una este în licitație, una în lucru. La Parcul Feroviarilor este semnat contractul și se continuă activitățile specifice de realizare a proiectului, până în 2023. Deci suntem în grafic, acum nu putem să vă spunem detaliile la fiecare piatră care se ridică, dar lucrările sunt începute la Parcul Feroviarilor din punct de vedere legal și al contractului semnat. 

La Podul Porțelanului sunt două firme care au depus oferta, sunt în examinare, va fi gata și adjudecată licitația până la sfârșitul lunii martie. Dacă nu sunt contestații, în aprilie se poate începe lucru. Dacă vor fi contestații, în aprilie se vor rezolva contestațiile, după care, 7 luni de zile este termenul de executare a lucrării, deci până la sfârșitul anului ar trebui să fie gata Podul Porțelanului”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Reamintim că Primăria municipiului Cluj-Napoca a intrat în posesia actelor de proprietate pentru podul de pe strada Porţelanului, peste râul Nadăş, încă din anul 2014. De asemenea, Ministerul Transportului a anunțat că Parcul Feroviarilor intră în proprietatea municipiului Cluj-Napoca în anul 2017. Pe atunci Primăria Cluj-Napoca anunțase că a început procesul de curățare a Parcului Feroviarilor, urmând apoi să se înceapă proiectele de modernizare a acestuia.

Citește și:

Parcul Feroviarilor intră în reabilitare. Lucrările de modernizare vor dura 20 de luni

Podul Porțelanului va costa dublu, din cauza studiilor greșite, care nu au depistat zăcămintele de sare



Comentarii Facebook