Postul de radio al fostului politician clujean Cozmin Gușă, amendat DUR pentru propagandă rusă


Membrii CNA au amendat cu 50.000 de lei postul de radio Gold FM, deținut de politicianul din Câmpia Turzii, Cozmin Guşă, pentru propagandă rusă. 

CNA acuză postul de radio că a continuat și promovat mesajele lui Vladimir Putin:

Prin vocile unor invitaţi şi moderatori postul de radio a atins o serie de teme de propagandă rusă, după cum a enumerat Dorina Rusu, membru CNA:

- în Ucraina nu e o invazie, nu e un război

- Ucraina e un stat inventat, format prin raft teritorial

- România nu are nicio treabă cu ce se întâmplă acolo. Nu e războiul nostru.

- Zelensky e finanţat de un miliardar nazist

- e o înţelegere subterană între SUA şi Rusia

- Occidentul e de vină

Sunt emisiuni în care s-a făcut propagandă rusă şi în care, dacă ar fi vorbit domnul Putin în emisiune nu ar fi fost propaganda rusă mai prezentă decât a fost. (…) Ar putea să se cheme nu Gold FM ci Kremlin FM“, a punctat Dorina Rusu. 

Mesajul este simplu: Putin are dreptate, iar românii trebuie să stea cuminţi să nu-l supere. Toate criticile au fost îndreptate spre Ucraina", spune Mircea Toma, membru CNA. 

Conducătorii noştri trebuie să ştie că dacă îl enervează pe urs, ursul ii va da la o parte“, a fost una dintre declaraţiile date pe post, citate de membrii CNA.

Cozmin Gușă se victimizează dup amenda primită.

Iau în considerare să-mi suspend emisiunea dacă nu se revine asupra deciziei, dar să-i și acționez în justiție pe membri CNA, penal și civil", a postat Cozmin Guşă pe pagina de socializare. 

Eu nu cred că ce am făcut noi e propagandă rusă, ci obiectivitate”, a mai spus el. ”Am avut grijă să nu facem propagandă nici lui Zelensky şi nici lui Putin”, mai susţine acesta, potrivit analizei publicate de paginademedia.ro

Gușă și-a început cariera de la Cluj, unde a fost jurnalist, apoi a trecut prin mai multe partide politice, de pe partea stângă a spectrului politic (PSD, numărul doi în partid, după Adrian Năstase) până la PDL (fost deputat PDL în mandatul 2004-2008), apropiat de Traian Băsescu. În cele din urmă a eșuat și acum este acuzat că propag mesaje extremiste. 

Comentarii Facebook