PNL Cluj l-a suspendat pe Horia Șulea din funcțiile deținute în partid: Voi candida independent!


Biroul Politic Județean al PNL Cluj a decis vineri după-amiaza suspendarea primarul Horia Șulea din funcțiile de președinte al organizației Florești și de vicepreședinte PNL la nivel judetean.

Liderii PNL Cluj au motivat că a fost respectat statutul partidului, care prevede suspendarea oricărui membru condamnat. Horia Șulea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în prima instanță, într-un dosar considerat de atribuire directă a unui contract de deszăpezire, în condițiile în care iarna 2012 - 2013 a prins Floreștiul fără un astfel de serviciu și trebuia să fie curățate de urgență străzile de zăpadă. Contractul a fost atribuit în limitele legii, susțin apărătorii primarului Șulea, care acuză instanța că și-a depășit conpetențele, neavând atribuții de a judeca un caz de corupție. 

S-au grăbit să mă execute. Asta e! Atâta merit după 30 de ani de PNL și 12 ani de administrație locală. Președintele Daniel Buda mi-a spus ca este convins că nu sunt vinovat și că voi câștiga la Apel. Voi candida la Primăria Florești ca independent”, a declarat primarul Horia Șulea.

Conform legii, un primar care este suspendat dintr-un partid nu își pierde funcția de primar. Acest lucru se produce numai dacă acesta își dă demisia din respectivul partid sau dacă este condamnat definitiv de o instanță de judecată.


Comentarii Facebook