PNL Cluj: Blaga nu isi cunoaste prerogativele! Asa ca ii da o mana de ajutor cu plantele etnobotanice!

Deputatul PNL Horea Uioreanu sustine ca ministrul Vasile Blaga nu isi cunoaste prorogativele atunci cand da vina pe lege pentru insuccesul in lupta cu plantele etnobotanice.

"Ministrul de interne, Vasile Blaga, nu-si cunoaste foarte bine prerogativele. Desi este la al doilea mandat la interne, domnia sa pare sa nu fi aflat faptul ca poate initia si promova spre adoptare proiecte de acte normative. Domnul Blaga da vina pe imperfectiunile legii pentru a justifica insuccesul institutiei pe care o conduce in lupta cu drogurile usoare, respectiv cele din categoria plantelor etnobotanice. Mai mult, domnia sa recunoaste ca, in ultima perioada, comertul cu plante din categoria drogurilor usoare (etnobotanice) s-a revigorat dupa intrarea in vigoare a Ordonantei 6/2010 privind prevenirea si combaterea traficului de droguri", sustine deputatul clujean Horea Uioreanu

Reprezentantul PNL Cluj a mai spus ca a primit un raspuns stupefinat la o intrebare pe care i-a adresat-o ministrului Vasile Blaga.

"Cu stupoare am aflat faptul ca politia nu poate nu poate sa ia nici o masura impotriva comerciantilor de plante psihotrope, decat daca se constata incalcarea? normelor privind actelor de comert, functionarea societatilor comerciale sau care privesc protectia consumatorilor!", sustine Uioreanu intr-un comunicat de presa.

Prin urmare, Horea Uioreanu "il anunta" pe ministrul Vasile Blaga ca din calitatea de membru al Guvernului pe care o are, poate sa initieze un proiect de ordonanta de urgenta care sa completeze legile 143/2000 si 339/2005, astfel incat lista substantelor psihotrope interzise sa fie completata cu noile produse aparute pe piata.

"In ce ma priveste, o sa-i dau o mana de ajutor si sa intocmesc un proiect de lege pentru completarea si modificarea legilor amintite mai sus, astfel incat domnul ministru sa nu se mai impiedice de vidul legislativ pentru a-si face datoria", mai spune deputatul clujean Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook