PMP CLUJ: Dan Barna refuză dezbaterea publică pentru funcția de președinte


În ciuda faptului că luna trecută Dan Barna a fost invitat la o dezbatere publică împreună cu Theodor Paleologu, președintele USR întârzie cu răspunsul. Dan Barna, candidatul USR la prezidențiale a fost invitat la o dezbatere în Cluj-Napoca cu Theodor Paleologu după ce într-o emisiune în direct, Mihail Neamțu, purtătorul de cuvânt PMP a aruncat provocarea lui Dan Barna prin vice-președintele USR, deputatul Cristian-Gabriel Seidler. Seidler a afirmat atunci că dezbaterile trebuie să fie cât mai îndelungate fiind dovada unui exercițiu democratic, însă niciun răspuns din partea lui Dan Barna. 

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale a înaintat numeroase invitații la dezbateri publice tuturor pretendenților la funcția de președinte al României, însă niciunul dintre oponenți nu a avut curajul să se prezinte, susțin reprezentanții PMP Cluj. 

În timpul vizitei de la Cluj-Napoca unde Theodor Paleologu a ținut o conferință de presă la sediul PMP Cluj, a declarat că este dispus să țină dezbaterea chiar și în limba germană pentru actualul președinte, Klaus Iohannis. Paleologu consideră că o dezbatere cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă ar fi un spectacol savuros, iar de refuzul lui Dan Barna de a participa la dezbatere se arată dezamăgit. 

Cu siguranță la o dezbatere dintre oricare candidat și Theodor Paleologu, PMP câștigă detașat. Noi ne-am bucura de o astfel de dezbatere pentru că așa românii au ocazia să-l cunoască mai bine pe Theodor Paleologu, să se convingă de capacitatea sa de a fi un președinte al unei Românii respectate”, susține senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Cluj. 

Dezbaterile publice între candidați sunt testele cele mai importante din cursa pentru funcția de președinte al României, iar acest lucru poate fi chiar motivul pentru care majoritatea candidaților se feresc să participe. În cadrul unei dezbateri, candidații nu își prezintă doar programul politic, dar și imaginea de negociator și diplomat.


Comentarii Facebook