Pivariu promite soluții pentru aglomerația din Florești. Una dintre ele: modernizarea străzii Eroilor


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a solicitat realizarea unui studiu de trafic, de către specialiștii din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în valoare de 190.000 de lei, pentru a fi găsite soluții de decongestionare a traficului spre Florești.

Așadar, odată cu începerea școlii, o zonă aglomerată a comunei va fi supusă analizei specialiștilor.

Avem contractat un studiu de trafic, care șia început demersurile. Au început să fie numărate mașinile, valorile, încă din perioada pandemică, cu restricții, tocmai pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai bună și atunci și acum, când avem o încărcătură mult mai mare, pentru a putea da soluțiile cele mai eficiente pentru fluidizarea traficului, în anumite intersecții, pentru a vedea unde se pot implementa străzi cu sens unic, ca să mărim trotuarele și numărul de parcări”, a declarat Pivariu.

Pivariu a obținut acordul pentru a suplimenta strada Eroilor cu încă o bandă

De asemenea, primarul a amintit faptul că strada Eroilor se află în proces de modernizare. Acesta a urmărit stadiul lucrărilor, a cerut să se lucreze seara, după ora 19:00, iar de atunci strada e încă în șantier.

De curând, edilul a anunțat că a reușit să obțină aprobarea pentru a suplimenta strada cu încă o bandă, astfel încât să decongestioneze traficul din zonă.

Avem, în scris, de la minister, acordul pentru suplimentarea benzilor, strada va avea 3 benzi de circulație, pistă de biciclete, trotuare și spațiu verde, cu pomi plantați. Într-o lună sper să putem scoate acest proiect în licitație. Până în decembrie 2022 trebuie să fie gata acest proiect”, a mai spus Bogdan Pivariu.

Relansarea centurii ocolitoare de Sud

Primăria Florești lucrează, de asemenea, și la relansarea proiectului centurii ocolitoare de sud, care trebuie să fie gata de circa patru ani, dar fosta administrație a reziliat contractul cu firma Diferit.

Lucrăm pentru a reface studiul de fezabilitate pentru centura de sud. În acea zonă, în spatele Vivo, există în proiectul centurii metropolitane, un nod de intersecție cu centura și trebuie gândităp o bandă de descărcare dedicată pentru mijloacele de transport în comun. Tot ce facem acum în Florești, face, pentru a prioritiza transportul în comun. Avem în plan și introducerea unei noi linii de autobuz, dar avem încă câteva probleme urbanistice de rezolvat”, a completat Pivariu.


Comentarii Facebook