Picnic cu copii în 1 iunie, pentru salvarea lacurilor din Gheorgheni. VEZI propuneri pentru devierea traficului

 

Asociația ”SOS Lacurile Gheorgheni” organizează, în 1 iunie, de Ziua Copilului, un picnic prin care se militează pentru stoparea traficului în jurul lacului Gheorgheni 1. 

 

Grupul civic informal ”SOS Lacurile Gheorgheni”, din care orice clujean interesat poate să facă parte, militează pentru recâștigarea zonei lacurilor ca spațiu public de referință al Clujului și nu ca areal de tranzit spre mall. Proiectul Iulius Mall prevede continuarea traficului auto, însă noi propunem stoparea lui”, au precizat reprezentanții Asociației.

 

 

 

 

Sunt invitați ”mămici și tătici, tineri și bunici: alăturați-vă, împreună cu copiii voștri, grupului civic informal ”SOS Lacurile Gheorgheni” la picnicul din data de 1 Iunie, ora 11, pe malul Lacului Gheorgheni 1. Traficul auto este stopat până la ora 13.00.

 

De ce: Cu ocazia sărbătoririi Zilei Copilului, cerem locuri mai bune și sigure pentru copiii noștri în cartierele orașului nostru! Începem cu cerința stopării traficului auto în jurul Lacului Gheorgheni, astfel încât mămicile/tăticii cu bebe în cărucioare, bunicii și copiii noștri, să se poată plimba și juca în siguranță, într-un mediu nepoluat de noxele mașinilor. 

 

Stoparea traficului auto în jurul Lacului Gheorgheni ar fi un început pentru a cere autorităților să creeze zone sigure și trasee (trotuare) de calitate și în celelalte cartiere ale orașului. Copiii noștri au dreptul de a ieși afară într-un oraș sigur și curat!”, au mai afirmat reprezentanții Asociației.

 

Copiii vor putea desena pe asfalt lângă ponton, va fi organizat și un atelier ”Spațiu public și implicare civică”, alături de Adrian și Carmen Costina și va fi lansată campania ”Spune-i primarului” completează o carte poștală adresată primarului Emil Boc cu motivele tale de stopare a traficului auto în jurul lacului.

Comentarii Facebook