Conducerea Consiliului Judeţean Cluj s-a întâlnit cu reprezentanții Comisiei de Cultură a Senatului

 

Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu şi Vakar Istvan, s-au întâlnit miercuri dimineaţa cu o delegaţie a Senatului României formată din cei 11 membri ai Comisiei pentru cultură şi media a camerei superioare a Parlamentului României. 

 

Această întâlnire de lucru, prima a comisiei senatoriale care are loc în teritoriu, a avut drept principal obiectiv identificarea, în cadrul discuţiilor cu factorii decizionali din domeniul culturii, a principalelor probleme cu care acest sector se confruntă precum şi a modalităţilor în care, prin intermediul sau cu sprijinul comisiei parlamentare, ele pot fi soluţionate.

 

Consider că nu întâmplător Clujul a fost ales pentru a fi gazda acestei primei întâlniri care se desfăşoară în teritoriu. Desigur, un element esenţial care a stat la baza acestei alegeri îl reprezintă statutul municipiului nostru reşedinţă de judeţ de al doilea mare centru al vieţii culturale, artistice şi academice, după capitală. Totuşi, nu putem face abstracţie în acest context, de sprijinul oferit de cei doi clujeni membri ai comisiei, domnii senatori Alexandru Cordoş şi Laszlo Attila, cărora ţinem să le mulţumim pe această cale”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

 

O atenţie aparte în cadrul discuţiilor purtate cu domnii senatori ai comisiei de cultură am acordat-o ideii de sprijinire a candidaturii Clujului pentru obţinerea statutului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. În acest sens, pe lângă atuurile pe care Clujul, al doilea mare centru academic şi cultural al ţării le are în competiţia cu celelalte contracandidate, am subliniat faptul că obţinerea acestui statut este mai mult decât firească dacă avem în vedere desemnarea deja ca şi Capitală a tineretului în anul 2015. Desigur, în paralel cu solicitarea pe care am adresat-o acestei comisii pentru a fi susţinuţi, am asigurat membrii camerei superioare a Parlamentului în legătură cu faptul că, inclusiv prin instituţiilor noastre de cultură, vom acorda sprijinul necesar în vederea derulării în bune condiţii a acestui ambiţios proiect”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

 

Oficialii CJ Cluj au prezentat problema retrocedării imobilelor în care funcţionează o serie de instituţii culturale de tradiţie, cum ar fi și Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

 

În plus, Oleleu și Vakar au militat pentru menţinerea actualelor Studiouri Regionale de Radio şi Televiziune care funcţionează la Cluj, despre care s-a spus că ar putea fi desființate.

Comentarii Facebook