Petiția pentru Autonomia Transilvaniei a adunat 13.200 de semnături. Capitala e la Cluj

 

Peste 13.000 de oameni au semnat pentru Autonomia economica si administrativa a Transilvaniei. 

 

Deși petiția a fost depusă la Prefectura județului Cluj, prefectul încă nu a răspuns. În sfârșitul lunii octombrie petiția va fi depus la Parlament și la Guvernul României. Dacă nu primim răpuns până Ianuarie 2015, depunem și la Instituțiile Europene. Demrsul nostru democratic nu poate fi ignorat. 

 

Regiunile istorice ale României au dreptul la autodeterminare, în 2016 vrem să votăm despre autonomia regiuniilor Istorice, despre federalizarea României. Autonomie egală pentru toate regiuniile!”, precizează Ernő Fancsali, cel care a inițiat petiția ”Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crisana, Maramures, Ardeal”.

 

Capitala noii regiuni ar urma să fie la Cluj.

 

Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.  

 

Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate”, se arată în petiție.

Comentarii Facebook