Marti 7 Februarie

Peste 1.600 de angajați MAI asigură ordinea la Cluj în timpul alegerilor localePeste 1.600 de angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor asigura buna desfăşurare a procesului electoral, precum şi menţinerea ordinii publice, pe raza județului Cluj.

Astfel, în 4 iunie , peste 550 cadre de poliţie, jandarmi, situaţii de urgenţă şi alte structuri M.A.I., desfăşoară misiuni de pază şi protecţie a materialelor electorale la cele 656 secţii de votare din judeţul Cluj, până la deschiderea acestora în ziua votării.

În ziua alegerilor, circa 620 poliţişti şi 260 jandarmi se vor afla în stradă pentru prevenirea unor evenimente negative, precum şi pentru aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii. În sprijinul acestora vor acţiona şi 38 elevi din cadrul şcolilor de poliţie.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului vor acţiona 64 de poliţişti şi 12 jandarmi, constituiţi în echipe operative.

Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 82 angajaţi M.A.I., care vor asigura intervenţia, dacă situaţia operativă impune acest lucru.

Premergător desfăşurării procesului electoral, lucrători din cadrul I.S.U. Cluj au efectuat controale pentru prevenirea şi stingerea incendiilor la toate locaţiile unde sunt organizate secţii de votare.

Comentarii Facebook