Personalul de altădată ar putea reveni la viață la Cluj-Napoca! Linie de la Jucu la Rădaia, pentru navetiști

 

Arhitecții care lucrează la elaborarea noului Plan Urbanistic General propun Primăriei revitalizarea fostului personal, care să facă legătura între Jucu și Rădaia, pentru transportul navetiștilor.

 

Nodurile intermodale drum - parcare - gara este o treabă foarte clară. Nu este o invenție. La Cluj-Napoca avem avantajul că avem calea ferată aproape de toate obiectivele mari. Trebuie numai să o folosim. Trebuie să vedem în ce măsură și cum va funcționa totul. Noi ne închipuim că este un tren regional. Un tren personal pe linia actuală. Ar putea să pornească de la Rădaia, să ajungă la Tetarom și până la Apahida sau chiar mai departe. Ar putea folosi linia actuală, dar nici să construim o linie nouă nu e o mare problemă. 

 

Când nu ai nimic, toată lumea își dorește niște chestii noi și extraordinare. Noi am încercat să vedem cum se poate folosi ceea ce există, chiar dacă nu e ceva ideal sau nu e ca în alte țări mult mai avansate. Noi deocamdată avem o linie de tren care atinge toate punctele de interes ale orașului și zonele de dezvoltare. Trenul te poate duce și până la Jucu și până unde sunt călători, dar asta nu o face nici Primăria, nici PUG -ul, ci CFR -ul pentru că sunt clienții lor. 

 

Ar urma să fie folosite niște rame de vagoane care se reabilitează la Cluj și să le pui să funcționeze. Există haltă peste tot și trebuie numai amenajate niște parcări și să fie reglat orarul cu CFR -ul”, a spus arhitectul Eugen Pănescu, unul dintre cei care a lucrat la elaborarea propunerilor pentru noul PUG al muniipiului Cluj-Napoca.

 

Primarul Emil Boc a declarat pentru Știri de Cluj că această propunere va fi supusă dezbaterii publice, fiind o variantă care ar putea fi implementată în viitor. ”Am discutat de principiu o asemenea propunere și o vom supune dezbaterii publice. Eu am acceptat de principiu discuția, dar vreau sa vedem costurile și părerile altor specialiști. Nu vom avea resurse financiare pentru toate obiectivele, dar oricum noul PUG se face pentru următorii 10 ani, astfel că în dezvoltarea orașului ideea poate fi implementată”, a spus Emil Boc

 

Pietonalizarea Centrului Istoric al Clujului propus prin noul PUG. Vezi noile sensuri UNICE și PARCĂRI - EXCLUSIV

Comentarii Facebook