Pe drumul IC - Ponor ”jaful” e uriaș! S-au folosit betoane de 10 ori mai ieftine la prețuri de 10 ori mai mari

 

Drumul IC - Ponor, modernizat din fonduri europene și care este cam inutil, având în vedere că foarte puțini oameni locuiesc în acea zonă, este în vizorul DNA Cluj.  

 

Este o expertiză trimisă la DNA care arată că la IC - Ponor s-a folosit un beton de 10 ori mai slab și de 10 ori mai ieftin, decontat la un preț de 10 ori mai scump”, a spus jurnalistul EVZ, Mihai Șoica, prezent la emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara. 

 

Au invocat schimbarea stasului la betoane, din momentul ofertării până în momentul punerii în operă. Au uitat, însă, să îl și schimbe calitativ. Numai la preț l-au schimbat. Au luat prețul (n.red. mai mare), dar stasul a rămas cel vechi”, a spus și consilierul județean PSD Cluj, Vasile Salatioan.

 

Ați auzit sau ați văzut executarea unei scrisori de garanție? Măcar un leu să ia. Domnule ți-am luat un leu din garanție pentru că ai lucrat prost”, a mai adăugat jurnalistul de investigații Mihai Șoica.

 

Este o bună întrebare și chiar voi cere acest lucru”, a încheiat consilierul județean Salatioan.

 

În plângerea penală de la DNA Cluj, funcţionarii din CJ Cluj precizează care sunt neregulile de la acest drum început în timpul mandatului lui Alin Tișe.

 

Având în vedere concluziile expertizei, apreciem că prin faptele săvârşite s-a produs un prejudiciu major atât bugetului UE, bugetului de stat, cât şi bugetului subscrisului, prin inducerea în eroare prin punerea în operă a unor materiale de calitate inferioară faţă de cele prevăzute în proiectul tehnic revizuit şi licitat, materiale decontate respectiv, rambursate, la valori superioare faţă de cele puse în operă”, se arată în plângere. 

 

Spre exemplu, pe drum ar trebui să fie un zid de sprijin de 8 metri, dar zidul este numai de 4 metri.

 

Lucrările au fost efectuate de firma MBS, abonată la contracte din bani publici în timpul guvernării PDL.

 

Președintele de acum 6 ani al Consiliului Județean Cluj, era Alin Tișe, membru PDL și acum senator al României din partea acestui partid. 

 

Foto: Monitorul de Cluj

Comentarii Facebook