PDL îl atacă pe președintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran: Vorbește în necunoștință de cauză

 

Grupul consilierilor locali ai PDL Cluj cataloghează declarațiile președintelui PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, potrivit căruia administrația locală nu investește suficiente fonduri pentru spitalele clujene, drept deplasată. 

 

Îi reamintim domnului Petran faptul că, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a fost întotdeauna preocupată atât de spitalul Municipal aflat în directa subordine a primăriei, cât și de toate celelalte spitale care fac parte din subordinea Consiliului Județean Cluj sau a Ministerului Sănătății și care se află pe teritoriul Municipiului Cluj-Napoca”, precizează aleșii PDL.

 

Aceștia au dat ca exemple și sumele investite de Primăria Cluj-Napoca pentru sprijinirea spitalelor. ”În acest an, administrația publică clujeană a alocat sume importante de bani pentru sprijinirea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj cu suma de 1.120.000 lei, a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii cu suma de 240.000 lei, a Institutului Oncologic “Prof. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca cu suma de 400.000 lei, a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase cu suma de 200.000 lei, a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca cu suma de 150.000 lei, a Institutului Regional de Gastroentorologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” cu suma de 100.000 lei, a Institutului Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Nicolae Stăncioiu” cu suma de 180.000 lei, a Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” cu suma de 200.000 lei, a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal cu 200.000 lei, a SMURD cu 18.000 lei precum și a Spitalului CFR cu suma de 150.000 lei”, se arată în comunicatul consilierilor PDL Cluj. 

 

Bugetul alocat către spitalele clujene din bugetul Primăriei Cluj-Napoca se ridică la suma de 3.451.869 lei, bani necesari pentru achiziționarea de aparatură medicală, reparații și amenajări, precum și pentru programe de promovare a sănătăţii  orale prin creşterea accesibilităţii populaţiei defavorizate la servicii stomatologice și medicale, au mai afirmat consilierii PDL. 

 

Președintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran: Laserul donat de CJ Cluj Spitalului TBC Cluj susține actul medical

Comentarii Facebook