Președintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran: Laserul donat de CJ Cluj Spitalului TBC Cluj susține actul medical

 

Președintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, a declarat că aparatul laser, în valoare de 25.000 de euro, donat Spitalului de Pneumo-ftiziologie din Cluj reprezintă un mod de susținere a actului medical, dincolo de vorbe.

 

Aşa cum a subliniat şi coordonatorul echipei de chirurgi care a efectuat în data de 18 noiembrie 2013, operaţia de succes prin care au fost îndepărtate de pe plămânii unei doamne nouă metastaze, dr. Dan Nicolau, pacienţii cu forme agresive de cancer vor avea o şansă în plus şi, astfel, şi cu ajutorul Divinităţii, bolnavii, poate, vor fi scutiţi de dificila procedură a unei terapii cu citostatice, etc.

 

În altă ordine de idei, aceasta e diferenţa dintre politicile publice liberale şi cele pedeliste în păstrarea sănătăţii publice clujene şi în investirea inteligentă a banilor publici în sprijinirea excelenţei medicale clujene. Doar în acest fel, Clujul poate realiza premiere medicale, cum a fost cea menţionată mai sus. Doar astfel, prin politici liberale şi inteligente se poate opri exodul medicilor români, nevoiţi să plece din ţară şi să-şi pună îndemânarea şi dăruirea în slujba altor sisteme de sănătate şi a altor pacienţi decât cei români”, a precizat președintele PNL Cluj-Napoca. 

 

Ioan Petran sustine ca modelul ar trebui aplicat si de primaria Cluj-Napoca pentru spitalele din administrare.  ”E vremea ca şi dl. Boc să aplice acest model liberal şi la Primăria Cluj şi, evident la Spitalul Clujana, subordonat municipalităţii. E obligat să facă aşa ceva, întrucât şi bolnavii internaţi acolo au drepturi. La fel şi excelenţii medici care profesează acolo. E timpul ca şi Primăria clujeană să facă la fel ca şi Consiliul Judeţean şi să investească inteligent şi util banii colectaţi din taxele şi impozitele clujenilor. E vremea ca să se oprească risipa şi să se închidă canale oculte prin care banii publici sunt viraţi pentru satisfacerea intereselor clientelei pedeliste”, a mai precizat Ioan Petran.

 

Aparat laser UNIC folosit la Clinica TBC Cluj pentru extirparea metastazelor pulmonare multiple - FOTO

Comentarii Facebook