Patru variante de amenajare a unui parking în centrul Clujului! Care vi se pare mai viabilă? - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a prezentat patru variante de lucru pentru construirea unui nou parking în centrul Clujului în 2013. 

 

Avem patru soluții pentru a construi un parking subteran sau suprateran în zona centrală. Eu zic că cel puțin unul va fi făcut. Este proiectul de le Kogălniceanu, discutat și discutabil. Din fața Universității Babeș-Bolyai și până la parcare din fața fostului Bianco & Nero. Ar urma și pietonalizarea străzii Kogălniceanu. Universitatea este de acord, dar arhitecții nu sunt de acord. Ei spun că este centrul Cetății, este în inima orașului și că nu vrem să atragem trafic în inima Cetății. Mi-au cerut să găsim alte soluții”, a declarat Emil Boc în emisiunea Știri de Cluj LIVE, joi seara.

 

Primarul a spus că o soluție ar mai fi cumpărarea terenului din dreapta intrarii în Cimitirul Central, unde să fie amenajat un parking suprateran. ”Acolo este o clădire veche și un teren viran, care nu este proprietatea noastră, ci proprietate privată. Vom face o analiză cât costă terenul acela, cost beneficii, și vom vedea dacă poate fi cumpărat acel teren. Am înțeles că s-a mai reglementat situația juridică. Nu mai sunt 7 proprietari, ci unul sau doi. Poate fi o analiză de lucru, dacă costurile vor reieși decente. Să nu ajungem ca din banii pe care îi dau pe teren să pot construi o jumătate de parking în altă parte. Un cost decent ar fi sub valoarea pieții. Dacă nu vor face asta, proprietarii trebuie să știe că altceva nu vor construi acolo. Așa că ori vor sta cu terenul, ori vor intra în relație cu Primăria. Exproprierea în utilitate publică ar mai fi o soluție, dar ar dura prea mult”, a explicat Emil Boc.

 

A treia variantă analizată de municipalitate este amenajarea unui parking subteran de câteva sute de locuri în Piața Avram Iancu, în parteneriat cu Mitropolia Clujului ”Biserica nu ne-a refuzat așa cum s-a spus inișial în presă. A cerut un termen de reflecție. Vrea o analiză suplimentară că nu va fi afectată biserica, piața etc. Noi am putea respecta și cerințele Bisercii, dar ar fi multe probleme de trafic pe durata lucrărilor, pentru că parkingul ar urma să fie mutat spre Teatrul Național”, a mai spus Emil Boc.

 

A patra variantă ar fi construirea unui parking subteran în Piața Cipariu, în parteneriat cu Biserica Greco-Catolică. ”Acolo este acum o parcare și unde putem gândi un parking subteran. Am găsit deschidere la Prea Sfinția Sa Crihălmeanu și putem discuta și această variantă”, a mai adpugat Emil Boc. 

Comentarii Facebook