Paszkany construieste un parc fotovoltaic pe 190 de hectare si plateste Primariei 17 milioane de euro, in energie electrica


Arpad Paszkany se asociaza cu Primaria Cluj Napoca si va amenaja pe fostul amplasament al cartierului Tineretului un parc fotovoltaic. Administratia locala va primi electricitate in valoare de 17 milioane de euro, timp de 49 de ani.

"Vom intra cu o reconversie a ceea ce inseamna cartierul Tineretului. Este vorba si de o reconversie financiara a obligatiilor asumate prin faptul ca vor trebui sa ne furnizeze timp de 49 de ani cel putin 30% din energia pe care o produc, energie care va fi directionata catre consumul iluminatului public al municipalitatii. Acest lucru va scuti Primaria municipiului Cluj Napoca in 49 de ani la un pret minim, undeva calculat astazi, la 17 milioane de euro. Faptul ca vom folosi doar energie verde in iluminatul public ne va aseza definitiv pe harta oraselor verzi din Europa", a declarat primarul Sorin Apostu.

Consiliul Local al municipiului Cluj Napoca a aprobat in luna decembrie 2010 reconversia proiectului imobiliar de pe dealul Sfantu Gheorghe, din capatul Bulevardului Muncii, in parc fotovoltaic.

Parcul fotovoltaic ar urma sa fie construit de firma WWS Energy Development LLC, pe o parte din terenul pe care ar fi trebuit sa fie construit cartierul Tineretului, in capatul Bulevardului Muncii, de catre firma Polus Real Estate.

"Panourile solare si fotovoltaice vor fi construite de catre aceasta firma americana, iar primaria va primi 30% din energia solara produsa, dar nu mai putin de 3.500 de megawati pe an. Vom asigura gratuit iluminatul public, dar si al celorlalte institutii din oras, aflate in subordinea primariei", a declarat primarul Sorin Apostu in decembrie 2010.

Edilul a mai spus ca astfel primaria va realiza o economie de aproximativ 2 milioane de euro pe an, bani din care vor fi construite 370 de locuinte sociale din cartierul Tineretului, pe 5,1 hectare.
 
Parcul fotovoltaic va fi construit pe 190 de hectare si va fi cel mai mare din Romania.


Vezi si...

Cluj Napoca va fi alimentat din 2012 cu energie solara! Parcul fotovoltaic de 190 de hectare este cel mai mare din Romania

Paszkany renunta la Cartierul Tineretului! "Arpi" s-a lansat in afaceri cu energie verde in parteneriat cu Primaria Cluj Napoca

Comentarii Facebook