Parlamentarii USL Cluj au trimis o scrisoare Napolact: Așteptăm un DIALOG

 

Parlamentarii USL Cluj au scris o trimis o scrisoare deschisă conducerii FrieslandCampina România, proprietarul mărcii Napolact, prin care solicită un dialog pe tema închiderii fabricii de la Cluj.

 

În scrisoare este menționat și un nou slogan apărut pe Facebook, după ce s-a scris că fabrica va fi închisă, și care îl ironiza pe cel actual: “Napolact. Odinioară”. 

 

Stimate domnule Jan-Willem Kivits,

 

În ultimele zile, în mass-media locală şi naţională au apărut mai multe informaţii potrivit cărora compania pe care o conduceţi ar fi decis să închidă producţia lactatelor Napolact la Cluj. Presa a relatat, de asemenea, despre intenţia de a reloca fabrica din Cluj la Târgu Mureş. Am văzut şi reacţia domnului director de vânzări al FrieslandCampina România, Cornel Cărămizaru, care a insistat că nu există o astfel de decizie. Pe de altă parte, nu putem să nu constatăm că informaţiile de acest tip nu pot fi ”scăpate” pur şi simplu pe piaţă: ele produc nesiguranţă, confuzii şi creează deservicii companiei Dvs. Ca efect, unii utilizatori ai reţelelor de socializare din Cluj v-au rescris deja, ironic, sloganul: “Napolact. Odinioară”

 

Domnule director general,

 

Înţelegem că Napolact este o afacere, aşa cum şi dumneavoastră înţelegeţi că este, în acelaşi timp, o emblemă a Clujului. Şi ştim asta pentru că, în dezvoltarea şi impunerea pe piaţă a acestui brand, v-aţi folosit întotdeauna de acest avantaj. Înţelegem deciziile legate de business, aşa cum şi dumneavoastră înţelegeţi că astfel de gesturi nu pot fi făcute fără a exista un dialog prealabil. Mai ales atunci când vorbim de un produs care are o tradiţie şi a cărui valoare se traduce, pentru clujeni, în mult mai mult decât bani. 

 

Credem că situaţia creată este una nefericită pentru compania pe care o conduceţi, aşa cum ea nu produce bucurie nici clujenilor. Tocmai din aceste motive, şi pentru a veni în sprijinul Dvs., vă invităm să discutăm toate aceste aspecte în cadrul unei întâlniri informale. 

 

Vă rugăm, de asemenea, să luaţi act de totala noastră deschidere pentru a rezolva în interesul comunităţii neplăcerea creată. Suntem convinşi că şi Dvs urmăriţi, în fond, pe lângă vânzare, valorizarea unui produs în care clujenii au investit încredere, admiraţie şi mai ales muncă.

 

Vă asigurăm de tot sprijinul nostru,

Parlamentarii USL de Cluj 

 

senator Alexandru Cordoş

senator Marius Nicoară

deputat Aurelia Cristea

deputat Cornel Itu

deputat Elena Uioreanu

deputat Steluţa Cătăniciu

deputat Adrian Oros

deputat Radu Zlati

deputat Mircea Irimie

deputat Ioan Moldovan”.

Comentarii Facebook