Parlamentarii se reunesc miercuri pentru a-i cere demisia lui Băsescu


Premierul Victor Ponta a anunțat că parlamentarii se vor reuni miercuri pentru a vota adoptarea unei declarații politice prin care i se va cere demisia lui Traian Băsescu.


Premierul Victor Ponta a declarat luni, după ședința coaliției de guvernare, că parlamentarii PSD-UNPR vor vota, miercuri, în cadrul ședinței comune a plenului Parlamentului, în favoarea declarației politice prin care președinții celor două camere ale Parlamentului îi vor solicita președintelui Traian Băsescu demisia de onoare, notează Agerpres.

"Am luat act de propunerea domnului Tăriceanu, inițiativă căreia i s-a alăturat și președintele Camerei Deputaților, privind convocarea unei ședințe comune a Parlamentului, miercuri, și adoptarea unei declarații politice. Nu am văzut decât proiectul propus de domnul Tăriceanu. Dacă va exista această ședință, și va exista, și dacă vom ajunge la un acord, ceea ce cu siguranță se va întâmpla, parlamentarii PSD-UNPR ai celor două grupuri de la Cameră și de la Senat vor vota în favoarea declarației politice care să ceară președintelui României asumarea politică a răspunderii pentru buna funcționare a Justiției și pentru imaginea internațională a României", a spus Ponta, la Parlament.

Prim-ministrul a precizat că, în opinia sa, textul declarației comune pe care Parlamentul urmează să o asume, la propunerea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ar putea fi îmbunătățit.

"Domnul Tăriceanu ne-a prezentat acel text. Noi am fost de acord cu ideea adoptării unei declarații politice a Parlamentului, dar forma trebuie îmbunătățită", a mai spus Ponta, adăugând că reprezentanții UDMR vor lua o decizie cu privire la votul pe care îl vor exprima în plenul reunit după ce vor intra în posesia formei finale a declarației comune.

"Miercuri sau marți, când văd (cei de la UDMR—n.r.) textul declarației, se vor decide. Asta au spus în interior (în timpul ședinței coaliției de guvernare — nr.). Sunt convins că asta vor face", a conchis Ponta.

Comentarii Facebook