Parcul Observator din Zorilor, blocat în justiție. Boc e convins că justiția îi va da lui dreptate. În joc sunt banii clujenilor


Parcul de pe strada Observatorului, pe terenul deținut de omul de afaceri Vasile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus, este blocat în instanță. 

Avem 15 procese cu proprietarul pentru parcul Observator. A câștigat un singur proces temporar în instanță. Avem încredere că lucrurile vor fi până la urmă în favoarea Primăriei. Acolo vă pot asigura că se va face parc. Doar că suntem întârziați de procese. Din 16 am pierdut unul. Am pierdut… E o înfrângere de etapă. Victoria până la urmă tot a Primăriei va fi, pentru că acolo se va face parcul Observator.

Nu înțeleg această hărțuire la nesfârșit a unor proprietari de terenuri care doresc cu orice preț să facă blocuri de 25 de etaje și să nu lase un milimetru de spațiu verde pentru cetățeni. Aici la această masă, Primăria și Consiliul Local vor apăra cei 350.000 de clujeni în detrimentul celor care doresc un oraș pentru profit și nu unul pentru cetățeni. 

Noi avem încredere în justiție, pentru că dacă din 16 procese am câștigat 15, sunt convins că vom câștiga și ultimul și vom duce procesul parcului Observator mai departe”, a declarat primarul Emil Boc, vis-a-vis de războiul în justiție pentru amenajarea parcului Observator.

Afaceristul Vasile Pușcaș cere despăgubiri de 60 de milioane de euro pentru terenul din Zorilor

Terenul de acolo a fost expropriat, dar Vasile Pușcaș a contestat în instanță toate actele, iar toată procedura s-a blocat.

Dezvoltatorul imobiliar Sile Pușcaș somează Primăria Cluj-Napoca, pe Emil Boc și consilierii locali să restituie terenul din cartierul Zorilor, de pe strada Observatorului, expropriat pentru a se face parc. În caz contrar, Pușcaș susține că orașul va plăti despăgubiri de 59,2 de milioane de euro.

Într-o cerere adresată Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Sile Pușcaș, prin societatea FLORISAL SA, solicită convocarea unei ședințe prin care fie revizuit studiul de fezabilitate, stabilirea unui nou amplasament pentru parcul Zorilor şi restituirea terenurilor expropriate, care însumează 12.095 de metri pătrați.

Acesta solicită plata a 26.788.330 euro (2000 de euro mp) pentru teren și prejudiciul cauzat ar însuma 32.498.497 euro. Primăria vrea să achite pentru teren 2.243.217 euro (10,911.765 lei).

Sile Pușcaș cere restituirea terenului din Zorilor sau plata unor despăgubiri de 60 de milioane de euro. Adio PARC?

Comentarii Facebook