Marti 4 Octombrie

Ministrul Mediului îl laudă pe Boc pentru „înverzirea” Clujului: „Văd această mișcare curajoasă și lăudabilă”Ministrul Mediului, Tanczos Barna a avut mai multe discuții cu primarul Emil Boc despre Vinerea Verde, deșeuri, piste de biciclete. Astfel, în cadrul conferinței de presă, ministrul a lăudat inițiativele edilului și modul în care a reușit să „înverzească” Clujul.

Aceasta a povestit cum a profitat de faptul că e Vinerea Verde și a circulat cu autobuzul în Cluj-Napoca, fără bilet:

Am profitat de Vinerea Verde și, având în vedere că este transportul gratuit în Cluj, în toate zilele de vineri, am profitat de această ocazie și am mers gratuit cu mijloacele de transport din Cluj.

Salut decizia municipiului Cluj-Napoca, salut decizia domnului primar Boc și a colegilor din structura de conducere a primăriei, pentru că este o decizie curajoasă, este o decizie de lăudat. Transportul public în comun, care este un mijloc transport verde va ajuta foarte mult acest oraș să reducă emisiile generate de trafic”, a spus Tanczos Barna.

Administrația locală face mișcări „curajoase și lăudabile”

În opinia ministrului, Vinerea Verde de la Cluj, dă roade: centrul nu mai este plin de mașini.

Văd o aplicare foarte serioasă a primăriei spre ce tot înseamnă verde, tot ce înseamnă reducerea emisiilor de carbon. Văd această mișcare curajoasă și lăudabilă pentru a asigura benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun. Văd o determinare notabilă în ceea ce privește eliminarea traficului din centru, reducerea numărului de mașini parcate în zonele care sunt cele aglomerate în orașele mari. Această abordare, pe termen mediu și lung, va face din Cluj-Napoca un oraș verde”, a completat acesta.

De asemenea, Barna și Boc au discutat despre colectarea selectivă a deșeurilor, care se bazează foarte mult pe responsabilitatea cetățenilor.

Cu siguranță trebuie să vină și alte măsuri și am discutat cu domnul primar despre managementul deșeurilor, despre această așteptare a primăriei de a avea într-adevăr un sistem de management eficient bazat pe colectare selectivă, un sistem bazat pe responsabilitatea cetățenilor, care nu mai aruncă în altă parte deșeuri, doar în cele special amenajate.

Ministerul Mediului plănuiește, în colaborare cu Primăria Cluj-napoca, să asigure piste de biciclete pe toată lungimea Someșului.

Salut această inițiativă a pistei de biciclete. Este o inițiativă notabilă. Căutăm soluții pentru a asigura traseul pe malul Someșului pe întreaga lungime a acestui coridor verde.”


Comentarii Facebook