Parcul Central, erbicidat de Eco Garden ca pe terenurile agricole cu tot cu copiii care se jucau EXCLUSIV

 

Părinții care se aflau, marți dimineața, cu copiii în Parcul Central, în zona locurilor de joaca, au reclamat faptul că simt un puternic miros de erbicid.

 

Se simțea un puternic miros de erbicid. Mi-am luat copilul și am plecat de acolo. Am sunat la Primărie pentru a vedea ce se întâmplă pentru că acest erbicid este toxic”, ne-a spus Mihai, unul dintre cei care se afla dimineața în parc.

 

Directorul Direcției Spații Verzi din cardul Primăriei Cluj-Napoca, Vasile Moldovan, a declarat pentru Știri de Cluj că acum (n.red. ora 9.45) este în Parcul Central pentru a verifica sesizarea. ”Nu am reușit să stau de vorba cu cei de la Eco Garden, cei care se ocupă de întreținerea parcului. Au telefoanele închise. M-a sunat tatăl unui copil că miroase a erbicid în parc și am simțit și eu miros când am ajuns aici, dar nu era nimeni care sa lucreze”, a spus Moldovan. 

 

Directorul Direcției Spații Verzi susține că erbicidarea se face numai în agricultură pentru stârpirea buruienilor ”nu în parcul central, între copii și adulți”.

 

Reprezentanții firmei Eco Garden nu au putut fi contactați.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE

 

Pe prospectul de folosire a substanței scrie că erbicidul trebuie utilizat în zile călduroase, cu soare, pentru ca efectul să fie optim, dar firma Eco Garden nu a respectat procedurile. Perimetrul în care urmau să pulverizeze substanța trebuia îngrădit, Primăria trebuia anunțată că se face erbicidare, iar noi să avertizăm populația.

 

Un cetățean care se afla dimineață în parc ne-a avertizat și poliția locală a intervenit, evacuând din parc muncitorii firmei Eco Garden care se pregăteau să facă erbicidarea.

 

Pentru toate aceste erori grave, firma Eco Garden a fost somată în scris, iar la următoarea abatere vom aplica sancțiuni.

 

Erbicidarea în Parcul Central va fi făcută în următoarea perioadă, dar noaptea, și cu măsurile de siguranță care se împun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Comentarii Facebook