Parcarea publică de pe strada Universității va dispărea


Parcarea publică de pe strada Universității va dispărea, anunță primarul Emil Boc.

Acesta a spus că zona va fi una pietonală, dar traficul rutier va fi permis în continuare dinspre strada Avram Iancu, spre Piața Unirii. 

Va fi o zonă de shared space, dar se va circula cu viteză redusă. Nu se poate scoate complet traficul. Parcarea mașinilor se va face în parkingul privat de pe strada Avram Iancu, de lângă cimitir”, a spus Emil Boc.

În locul parkingului reapare statuia ”Sfânta Maria Protectoare”

Pe segmentul str. Universității - între str. Mihail Kogălniceanu și Piața Unirii - se va elimina parcarea actuală care ocupă majoritatea spațiului stradal, se readuce la locul inițial statuia „Sfânta Maria Protectoare” (mutată în 1957), se vor amplasa parcări pentru biciclete dotate cu stație de încărcat biciclete electrice, se vor amplasa locuri pentru terase, se vor face lucrări de înlocuire, relocare a rețelelor edilitare, amplasarea de mobilier urban.

Pe str. Kogălniceanu între strada Universității şi str. Emmanuel de Martonne, se va integra o reprezentare de omagiu dedicat rectorilor universității clujene de la origini până în prezent. Tronsonul de pe str. Kogălniceanu între str. Hermann Oberth și str. Gaal Gabor se va amenaja ca o grădină urbană, cu trotuare marginale în continuarea celor de pe segmentele stradale vecine. Pe Strada Kovacs Dezso se propune îngroparea tuturor conductelor supraterane din gangul Bibliotecii Academiei Române. Pe strada Baba Novac nr. 35 se va facilita accesul pietonal prin intermediul unor scări către strada Mihail Kogălniceanu.


Comentarii Facebook