Octavian Buzoianu: Sunt independent. Fac doar politica clujenilor!

 

 

Reporter: Care sunt motivele pentru care v-ați lansat în competiția pentru câștigarea fotoliului de primar al Clujului?


Octavian Buzoianu: Sunt născut, crescut, educat în Cluj, mi-am clădit cariera aici, cred în orașul nostru și în potențialul lui.  Dar trebuie să schimbăm modul în care abordăm administrarea acestuia. Este timpul să trecem la un nivel superior, să nu ne mai bazăm în așa mare măsură pe factori de dezvoltare conjuncturali.

 

Suntem norocoși că există clujeni cu inițiativă care au creat valori naționale și internaționale, dar toate aceste eforturi trebuie dublate de o administrație profesionistă care să acționeze ca un partener loial al mediului de afaceri spre binele comunității. Este nevoie de o nouă viziune, o strategie sustenabilă pe termen lung. 

 

Reporter: Nu sunteți primul om de afaceri care candidează pentru primăria Clujului. Ce aduceți în plus?

Faptul că și-au exprimat opțiunea și alți oameni de afaceri confirmă nevoia de schimbare, aceasta fiind un răspuns la cererea electoratului. Personal am o experiență vastă de viață și de management pe care vreau să le pun în slujba comunității. 

 

Revitalizarea aparatului administrativ, conștientizarea și motivarea oamenilor este primul pas, aceștia reprezentând o uriașă resursă ineficient folosită. Implicarea lor prin cooptarea în proiecte punctuale, pe diferite nivele, poate transforma întregul aparat administrativ într-un mecanism eficient și prietenos cu clujeanul și cu mediul de afaceri.

 

Reporter: Ce aveți să îi reproșați administrației Boc din ultimul mandat?

Eu nu am să reproșez nimănui nimic, eu nu am luat această decizie ca să comentez performanțele cuiva. Nu mă voi lăsa târât în polemici, sunt străin de astfel de abordări și vreau să rămân departe de ele. Oferta mea vine într-un context în care există o nemulțumire la nivelul societății privind lipsa de implicare a profesioniștilor în administrarea cetății. 

 

Eu transmit tuturor clujenilor că am decis să mă implic și să le pun la dispoziție toată experiența mea de viață și de lider. Să obțin încrederea clujenilor și suportul lor ar fi pentru mine o încununare a carierei profesionale și o onoare personală, dar în același timp cred că aș aduce Clujul la un standard de administrație modern. 

 

Reporter: Ce șanse credeți că veți avea ca independent? Veți accepta sprijinul unor partide politice?

Sunt independent, nu sunt și nu voi fi implicat politic, voi face doar politica clujenilor.

 

Viziunea și strategia de dezvoltare pe termen lung a orașului trebuie implementate de un lider cu personalitate care să nu depindă de jocuri politice. Cu suportul clujenilor poate să negocieze cu orice partid politic toate proiectele benefice comunității.

 

Apreciez sprijinul venit din partea oricui, fie societate civilă, oricare dintre partidele politice, persoane fizice, toți clujenii care vor să mi se alăture. Peste tot există oameni valoroși.

 

Reporter: Dacă vi se va alătura vreun partid, nu credeți că veți fi asociat cu imaginea acestuia? 

Repet, sunt independent și rămân așa. Voi colabora cu toți cei care vor binele Clujului. Să nu uităm că deliberativul, Consiliul Local, va avea în componență structuri politice. Acestea trebuie să își exercite rolul de reprezentare a cetățenilor pentru binele comunității clujene.

Comentarii Facebook