O alta blonda de la PSD Cluj, desfiintata de Corpul de Control al Ministerului Agriculturii

 

Claudia Anastase care candideaza pentru un loc in Consiliul Local Cluj Napoca, ar fi fost platita fictiv de Ministerul Agriculturii.


S-a inteles bine cu Partidul Democrat Liberal, fiind agreata la conducerea Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 6 Satu Mare, iar acum candideaza din partea USL, pe un loc eligibil, la alegerile locale pentru un post de consilier local.

Claudia Anastase este membru al PSD Cluj si acum candideaza din nou. Blonda de la PSD Cluj face parte din categoria politicienilor din opozitie care s-au inteles bine cu guvernarea PD-L. In aceasta categorie mai intra si presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, care a asigurat parcul RATUC, in calitatea lui de director la firma UNIQA, dar si de consilier local, fiind in grav conflict de interese.

Un raport al Corpului de Control al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale o desfinteaza pe Claudia Anastase. In urma anchetei, Anastase si seful Oficiului de la Satu Mare, Mihai Seucea au fost  eliberati din functii. Acuzatiile aduse celor doi oficiali sunt foarte grave si constau in conflicte de interese sau din faptul ca au incasat bani fara sa aiba o activitate.

In cazul Claudiei Anastase, inspectorii de la Ministerul Agriculturii au descoperit ca aceasta a efectuat plati pentru proiectele intocmite de directorul Oficiului, Mihai Seucea, desi stia ca este vorba despre un grav conflict de interese.

Directorul Seucea, se arata in raport, a intocmit mai multe proiecte europene pentru finanantarea mediului rural, in calitate de consultant, iar mai apoi le-a avizat pentru plata, in calitatea lui director al oficiului. Seucea a fost insa suficient de destept si nu a semnat si documentele care vizau plata efectiva a sumelor de bani ci a lasat-o pe Claudia Anastase sa o faca. Pentru a fi sigur ca nu va intampina probleme, directorul Seucea a delegat-o pe Claudia Anastase in functia de sef al Serviciului Plati din cadrul Oficiului 6 de la Satu Mare.


Cel mai grav este faptul ca timp de un an si doua luni, Claudia Anastase a fost platita din bani publici fara sa aiba nicio activitate. "Privind numarul de cereri de plata instrumentate in perioada iulie 2010-august 2011, s-a constatat ca doamna Claudia Gina Anastase, desi era incadrata in cadrul serviciului respectiv, nu a intrumentat niciun dosar. Analizand situatia pe experti privind evaluarea proiectelor depuse in sesiunea 2010-2011, prezentata de CRPDRP, nu s-a putut constata o activitate specifica, desfasurata de doamna Claudia Gina Anastase nici in cadrul Serviciului Evaluare Contractare, desi prin nota de relatii sustine ca a intrumentat o parte considerabila de dosare intrate in SEC si nesolutionate de luni de zile", se sustine in raportul Corpului de Control al Ministerului Agriculturii.

Comentarii Facebook