„Nu am venit aici să discutăm evenimente politice”. Carmen Iohannis, replică pentru jurnaliști, de la un eveniment unde s-a pozat alături de copii


Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, au vizitat Sibiul, unde au fost întâmpinați de profesori și elevi ai unui colegiu sibian renumit, aflat în grevă.

Cei doi oficiali au vizitat primăria pentru a se întâlni cu reprezentanţii comunităţii germane din Sibiu, iar ulterior au vizitat Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, unde Klaus Iohannis a fost profesor de fizică înainte de cariera politică care i-a adus titlurile de primar al Sibiului și ulterior, președinte al României.

Vizita celor doi președinți la Sibiu vine în contextul grevei generale a profesorilor, care se desfășoară în toată țara, inclusiv la Sibiu. Potrivit publicației turnulsfatului.ro, se pare că elevi și profesori de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” ar fi fost chemați de acasă.

„Nu am venit aici să discutăm evenimente politice, suntem aici, alături de copii să ne întâlnim cu cei doi președinți”, a declarat Carmen Iohannis, în momentul în care a fost întrebată de greva profesorilor, chiar înaintea întâlnirii dintre cei doi președinți.

Colegiul Național Samuel von Brukenthal se numără printre instituțiile de învățământ care participă la grevă, însă o parte dintre profesori se pare că au fost de acord să vină de acasă, alături de copii, pentru a fi prezenți la vizita celor doi șefi de stat.

„Fiica mea e acasă, nu se fac ore, școala e în grevă. Se știe că o clasă a fost chemată pentru a se întâlni cu cei doi președinți”, a fost declarația părintelui unei eleve de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal.

La acest liceu, Klaus Iohannis are postul de profesor rezervat de 23 de ani.

Comentarii Facebook