Noul ministru al Sănătății a preluat mandatul de la Cioloș. Ce spune președintele Klaus Iohannis



Noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a preluat, vineri, mandatul de la Dacian Cioloș, depunând jurământul la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis lui Voiculescu, că, prin preluarea ''cu mult curaj'' a acestui portofoliu, are şansa să corecteze problemele sistemice din domeniu.

Totodată, președintele a subliniat că independenţa politică îi dă o libertate suplimentară, având în vedere că miniştrii politici s-au temut de propriul partid şi mai puţin de opinia publică.

''Este cumva paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendinţe în spaţiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e şi e un lucru rău aici, şi un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovaţi oameni care, de fapt, nu au avut vina decât că au fost suficient de curajoşi încât să intre în acest mandat scurt. Pe de altă parte, chiar aveţi şansa să corectaţi lucrurile. Cu siguranţă, nu veţi corecta toate lucrurile, nu veţi rezolva toate problemele, dar această independenţă politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra şi a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alţii, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată şi de Opoziţie, foarte rar de opinia publică'', a spus Iohannis, potrivit Mediafax.

Comentarii Facebook